Jelgavas novada komunālais uzņēmums slēgs visus norēķinu punktus

Rīga, 4.dec., LETA. No 2019.gada 1.janvāra Jelgavas novada pašvaldības komunālo pakalpojumu sniedzējs SIA "Jelgavas novada KU" slēgs norēķinu punktus, kas vēl darbojas novada teritorijā, aģentūra LETA uzzināja uzņēmumā.

No jaunā gada tiks slēgtas kases Kalnciemā, Elejā, Līvbērzē un Staļģenē, ka arī birojā Jelgavā, un iedzīvotāji tajās vairs nevarēs norēķināties par uzņēmuma sniegtajiem pakalpojumiem skaidrā naudā. Taču tie, kas joprojām vēlēsies par pakalpojumiem maksāt skaidrā naudā, to varēs veikt vietējās VAS "Latvijas pasts" nodaļās un SIA "Jelgavas tirgotājs" veikalos.

Komunālajā uzņēmumā skaidroja, ka pirms vairākiem gadiem jau slēgti norēķinu punkti Valgundē, Svētē, Zaļeniekos, Platonē, Vircavā, Sesavā un Glūdā, un arī toreiz bija bažas par to, kā iedzīvotāji spēs norēķināties par uzņēmuma sniegtajiem pakalpojumiem. Taču pēc notikušajām pārmaiņām daļa izvēlējusies norēķinus, izmantojot internetbankas, citi - vietējo veikalu pakalpojumus.

"Jelgavas novada KU" skaidroja, ka norēķinu punktu uzturēšana nav racionāla, jo skaidras naudas iekasēšanas izmaksas nepārtraukti pieaug. "Ir jāalgo kasieris, jāuztur attiecīgās informācijas tehnoloģijas un tīkli, pieaug prasības gan datu, gan fiziskajai drošībai, kas arī prasa ievērojamus resursus. Ir skaidrs, ka izmaksas, kuras nesedz konkrētā pakalpojuma lietotājs, sedz visi pārējie caur pakalpojuma tarifu. Tātad 7000 uzņēmuma klientiem būtu jāapmaksā 400 klientu vēlme norēķināties skaidrā naudā," pamatoja uzņēmumā, piebilstot, ka tikai kasieru algošanai vien mēnesī tiek tērēts vairāk nekā 2000 eiro.

Tāpat problēmas sagādā komunālo pakalpojumu apmaksai piemērotu un normatīvajiem aktiem atbilstošu kases aparātu nodrošināšana.

"Jelgavas novada KU" aicina iedzīvotājus ar izpratni uztvert pārmaiņas un turpmāk izvēlēties maksājumus veikt, izmantojot bezskaidras naudas norēķinus.

"Firmas.lv" dati liecina, ka komunālā uzņēmuma apgrozījums pērn bijis 3,139 miljoni eiro, komersants cietis 30 724 eiro zaudējumus.