Vangažos par 2 miljoniem eiro būs jaunu katlu māju ar jaunu šķeldas katlu

Rīga, 3.dec., LETA. Vangažos par 2 408 190 eiro tiks būvēta jauna katlu māju ar jaunu šķeldas katlu, liecina uzņēmuma "Vangažu sildspēks" informācija.

Iecerēto darbu mērķis ir paaugstināt siltumenerģijas ražošanas efektivitāti un sekmēt dabasgāzes aizvietošanu ar šķeldas kurināmo, nodrošinot centralizētās siltumapgādes sistēmas lietotājiem kvalitatīvu siltumapgādes pakalpojumu.

Vangažu katlu mājas pārbūves projekta gaitā plānots uzstādīt jaunu šķeldas katlu, kura jauda ir 3 megavati ar kustīgo ārdu konstrukciju. Tas Vangažu pilsētā ļaus veikt siltuma ražošanas modernizāciju, īstenojot pāreju no fosilajiem uz atjaunojamiem energoresursiem.

Katlu māja tiks būvēta pilsētas centrā, kas ir izplatīta prakse Rietumeiropā. Jaunākās tehnoloģijas nodrošinās to, ka jaunā katlu māja neradīs videi un apkārtējiem iedzīvotājiem traucējošus dūmu izmešus, vibrācijas, trokšņus un smakas, skaidro uzņēmumā.

Uzstādot jaunu katlu siltumenerģijas ražošanas sadalījuma attiecība starp gāzes un šķeldas kurināmo katlu mainīsies par labu biomassas kurināmajam. Esošās katlu mājas dabasgāzes kurināmo katlu izmantos apkures sezonas pīķa slodžu un vasaras slodzes nodrošināšanai, kā arī kā rezerves variantu, kas ļaus izvēlēties un izmantot tajā brīdī lētāko risinājumu.

Projekta "Siltuma ražošanas modernizācija Vangažu pilsētā, īstenojot pāreju no fosilajiem uz atjaunojamiem energoresursiem" īstenošanai tiek piesaistīts Kohēzijas fondu līdzfinansējums.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Vangažu sildspēks" pagājušajā gadā strādāja ar 37 170 eiro peļņu, bet apgrozījums bija 1,42 miljoni eiro, savukārt 2016.gadā uzņēmumam bija 17 284 eiro peļņa, bet apgrozījums - 1,5 miljoni eiro.