Piedāvā iegādāties "Rīgas vagonbūves rūpnīcas" prasījuma tiesības pret "DMU vilcieni"

Rīga, 12.nov., LETA. Piedāvā iegādāties maksātnespējīgās "Rīgas vagonbūves rūpnīcas" prasījuma tiesības pret pilnsabiedrību "DMU vilcieni", liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

"Rīgas vagonbūves rūpnīcas" administratore Maija Stumbre informē, ka par augstāko piedāvāto cenu tiks atsavinātas "Rīgas vagonbūves rūpnīcas" prasījuma tiesības pret pilnsabiedrību "DMU vilcieni". Parāda summa ir 1 875 643,17 eiro.

Interesenti cenu piedāvājumus var iesniegt līdz 2018.gada 22.novembra plkst.12 kopā ar apliecinājumu par drošības naudas 5000 eiro iemaksu. Kompānijas administratore izskatīs tikai tos cenu piedāvājumus, par kuriem būs kontā saņemta drošības nauda. Drošības nauda tiks ieskaitīta pirkuma maksas samaksā pretendentam ar augstāko cenas piedāvājumu, bet pārējiem pretendentiem drošības nauda tiks atmaksāta.

Cenu piedāvājumā jānorāda pretendenta vārds, uzvārds, personas kods/juridiskās personas nosaukums, reģistrācijas numurs un adrese, kontaktinformācija, piedāvātā cena ciparos un vārdiski, samaksas termiņi, kā arī skaidri izteikta piekrišana pieņemt cesijā prasījumu par piedāvājumā norādīto cenu un atbilstoši piedāvājuma noteikumiem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rīgas apgabaltiesa 2017.gada 14.novembrī atzina "Rīgas vagonbūves rūpnīcu" par maksātnespējīgu.

Tāpat ziņots, ka pilnsabiedrība "DMU vilcieni", kurā ietilpst "Rīgas vagonbūves rūpnīca", "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" un "VRC Zasulauks", pēc pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" pasūtījuma īstenoja dīzeļvilcienu modernizācijas projektu. Līgums par 19 dīzeļvagonu modernizāciju ar "DMU vilcieni" tika parakstīts 2014.gada 31.janvārī.

"Rīgas vagonbūves rūpnīcas" pieteikto un atzīto kreditoru prasījumu kopējā summa ir 7 774 189,48 eiro, no tiem 3 361 587,52 eiro ir nodrošināto kreditoru prasījumi, bet nenodrošināto kreditoru prasījumi ir 4 412 601,96 eiro apmērā.

2017.gadā "Rīgas vagonbūves rūpnīcas" apgrozījums bija 21 269 eiro, bet tās zaudējumi bija 365 496 eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" dati.