Priekules novadā ievērojami augs maksa par ūdeni un kanalizāciju

Jelgava, 12.nov., LETA. 2019.gada 1.martā Priekules novadā varētu stāties spēkā jauni ūdensapgādes un kanalizācijas tarifi, kas būs ievērojami augstāki par pašreizējiem, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Par SIA "Priekules nami" piegādāto ūdeni iedzīvotājiem no nākamā gada marta vajadzēs maksāt 1,11 eiro par kubikmetru pašreizējo 0,7 eiro vietā, kas būtu par 58% vairāk. Savukārt kanalizācijas pakalpojumu maksa augs par 64%, 1,18 eiro vietā sasniedzot 1,93 eiro par kubikmetru.

Komunālo pakalpojumu sniedzējs skaidroja, ka tarifu pieaugums saistīts ar izmaksu pieaugumu ūdensapgādes un kanalizācijas objektos, galvenokārt ar remontdarbiem un iekārtu apkalpošanu. Turklāt pakalpojumu tarifi nav mainīti kopš 2010.gada.

Pašlaik pakalpojumu sniedzējs "Priekules nami" tarifu projektu iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai. Iedzīvotāji ar tarifa projektu var iepazīties komunālajā uzņēmuma.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Priekules novada pašvaldības kapitālsabiedrības "Priekules nami" apgrozījums 2017.gadā bijis 529 509 eiro, bet peļņa sasniegusi 15 963 eiro.