Tiesa pasludina saldumu ražotāja "Mikas M" maksātnespēju

Rīga, 7.nov., LETA. Zemgales rajona tiesa Aizkrauklē otrdien, 6.novembrī nolēmusi izbeigt Aizkraukles konditorejas izstrādājumu un saldumu ražotāja "Mikas M" tiesiskās aizsardzības procesu un pasludināt uzņēmuma maksātnespēju, aģentūru LETA uzzināja tiesā.

Kompānijas maksātnespējas procesa administratore būs Rita Skrinda.

Jau ziņots, ka Zemgales rajona tiesa Aizkrauklē otrdien, 6.novembrī, rakstveida procesā plānoja skatīt "Mikas M" pieteikumu par uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa izbeigšanu un maksātnespējas procesa pasludināšanu.

Tāpat vēstīts, ka 2015.gada 8.oktobrī tobrīd Aizkraukles rajona tiesa ierosināja "Mikas M" tiesiskās aizsardzības procesu, bet 2016.gada 8.februārī tiesa apstiprināja kompānijas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu, nosakot tā īstenošanai divu gadu termiņu.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Mikas M" 2016.gadā strādāja ar 5,085 miljonu eiro apgrozījumu un 167 483 eiro zaudējumiem. Savukārt kompānijas 2017.gada rezultāti nav publiskoti.

Tajā pašā laikā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parādi 2018.gada 7.oktobrī "Mikas M" bija 870 468 eiro apmērā.

Kompānija "Mikas M" reģistrēta 2002.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2828 eiro. Uzņēmums vienādās daļās pieder Maksimam Aņisimovam un Aleksejam Kreipānam.