Pārtikas un dzērienu industrijas līdera pozīcijas pērn saglabājis "Dobeles dzirnavnieks"

Rīga, 1.nov., LETA. Pagājušajā gadā tāpat kā gadu iepriekš pārtikas produktu un dzērienu ražošanas industrijas līderis bija AS "Dobeles dzirnavnieks" ar 113,722 miljonu eiro apgrozījumu, liecina "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2018".

"Dobeles dzirnavnieks" apgrozījums pērn salīdzinājumā ar gadu iepriekš pieauga par 26,7%.

Otrajā vietā pēc apgrozījuma, tāpat kā gadu iepriekš, ierindojas AS "Rīgas piena kombināts" ar 81,12 miljonu eiro apgrozījumu, kura apgrozījums pērn saruka par 0,8% salīdzinājumā ar gadu iepriekš, bet trešajā vietā nemainīgi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ierindojas lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs AS "Latvijas balzams" ar 78,263 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 3,4% vairāk nekā gadu iepriekš. No visiem nozares "Top 10" uzņēmumiem "Latvijas balzamam" ir lielākā rentabilitāte - 11,02%.

Nozares uzņēmumu desmitniekā, tā pat kā gadu iepriekš, ceturtajā vietā ierindojas "Cido grupa" ar 62,69 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 7,5% vairāk nekā gadu iepriekš. "Preiļu siers" tāpat kā gadu iepriekš ieņem topa piekto vietu ar 59,912 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,7% lielāks salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Nozares "Top 10" uzņēmumu vidū tāpat kā gadu iepriekš sestajā vietā ierindojies AS "Cēsu alus" ar 54,267 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,7% vairāk nekā gadu iepriekš, septītajā vietā seko "Tukuma piens" ar 53,186 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 15,3% pieaugums pret iepriekšējo gadu.

Tālāk topā notikušas izmaiņas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, zivju pārstrādes uzņēmumam SIA "Karavela'' ar 38,725 miljonu eiro apgrozījumu ierindojoties astotajā vietā, kurā pērn ierindojās gaļas pārstrādes uzņēmums "HKScan Latvia". "Karavela" apgrozījums pērn ir pieaudzis par 36,8% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. "HKScan Latvia" "Top 10" šogad atstājis.

Nozares "Top 10" noslēdz uzņēmumi, kas topā salīdzinājumā ar gadu iepriekš apmainījušies vietām. "Kurzemes gaļsaimnieks" šogad no topa desmitās vietas pakāpies uz nozares topa devīto vietu ar 37,081 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 17,3% pieaugums. Savukārt gaļas pārstrādes uzņēmums "Forevers" ar 34,953 miljonu eiro apgrozījumu ir noslīdējis uz nozares topa desmito vietu. "Forevers" apgrozījums pērn pieaudzis par 10,3%.

"Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

https://infogram.com/lielakie-partikas-razosanas-uznemumi-1h0n259e1jjl4pe?live