Par "Rīgas piensaimnieks" tiešo īpašnieku kļuvis "Food Union"

Rīga, 29.okt., LETA. Par piena pārstrādes uzņēmuma "Rīgas piensaimnieks" tiešo un vienīgo īpašnieku kļuvusi Kiprā reģistrētā kompānija "Food Union Holding (CY) Public Company Limited" ("Food Union"), liecina informācija "Firmas.lv".

No 2016.gada 23.decembra līdz 2018.gada 23.oktobrim "Rīgas piensaimnieks" vienīgais īpašnieks bija Kiprā reģistrētais "Velbirol Services Limited".

"Rīgas piensaimnieks" iepriekšējā īpašnieka "Velbirol Services Limited", kā arī jaunā īpašnieka "Food Union Holding (CY) Public Company Limited" patiesā labuma guvējs ir Krievijas uzņēmējs Andrejs Beshmeļņickis.

"Rīgas piensaimnieks" valdes loceklis un "Food Union" grupas finanšu direktors Baltijā un NVS valstīs Artūrs Čirjevskis skaidroja, ka izmaiņas ir veiktas ar mērķi padarīt "Food Union" organizatorisko struktūru vienkāršāku, tādējādi pārvaldīšanas procesus efektīvākus un vēl vairāk uz izaugsmi vērstus.

Jau ziņots, ka "Rīgas piensaimnieks" pagājušajā gadā strādāja ar 33,532 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga vairākkārt un bija 5,919 miljoni eiro.

"Rīgas piensaimnieks" reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2 625 296 eiro. Uzņēmums ražo apmēram 100 produktu, tostarp pazīstamākie ir biezpiena sieriņš "Kārums", kā arī kausētie sieri "Dzintars".

"Food Union" grupā bez "Rīgas piensaimnieka" ietilpst arī "Rīgas piena kombināts", "Valmieras piens", saldējuma ražotāji "Premia" Igaunijā un Lietuvā, uzņēmumi "Premier Is" un "Hjem Is" Dānijā, "Isbjorn Is" Norvēģijā, "Alpin57Lux" Rumānijā, "Ingman Ice Cream" Baltkrievijā, "Hladokombinat No.1" Krievijā, kā arī divas piena ražošanas rūpnīcas Ķīnā. Koncerna lielākais akcionārs ir Krievijas uzņēmējs Andrejs Beshmeļņickis.