"Preses serviss" apgrozījums pērn saruka par 9,8%

Rīga, 22.okt., LETA. SIA "Preses serviss" apgrozījums pērn bija 17,456 miljoni eiro, kas ir par 9,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 508 890 eiro, kas ir par 45,8% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma samazinājums pagājušajā gadā saistīts ar drukātās preses tirgus konjunktūras izmaiņām, kas negatīvi ietekmējušas pieprasījumu pēc vairākām produktu kategorijām.

Vienlaikus "Preses serviss" pērn palielinājis grāmatu un kalendāru pārdošanas apmērus un ieņēmumus no abonēšanas.

Uzņēmuma vadība šogad neparedz būtiskas izmaiņas preses vairumtirdzniecības tirgū, un uzskata, ka drukātās preses apmērs turpinās samazināties. "Preses serviss" plāno kompensēt turpmāko apgrozījuma kritumu, optimizējot darbību un veicot izmaksu kontroli.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā "Preses serviss" strādāja ar 19,158 miljonu eiro apgrozījumu un 938 405 eiro peļņu.

SIA "Preses serviss" reģistrēta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 711 000 eiro. Tās 100% daļu pieder SIA "Narvesen Baltija", liecina "Firmas.lv" informācija. "Preses serviss" pamatdarbības veids ir preses, drukāto materiālu, kā arī komisijas preču vairumtirdzniecība.