Latvijas Radio valde par darbu 2017.gadā saņems prēmijas, turpretī LTV valde nesaņems

Rīga, 12.okt., LETA. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) lēmusi VSIA "Latvijas Radio" valdei par darbu 2017.gadā piešķirt prēmijas, turpretī VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) valde prēmijas nesaņems, par šādu lēmumu pēc sabiedrisko mediju darbības izvērtēšanas aģentūru LETA informēja padomē.

NEPLP pozitīvi novērtējusi jaunās Latvijas Radio valdes darbu pie sponsorēšanas jautājumu sakārtošanas, pārdošanas un mārketinga daļas reorganizācijas, "Latvijas Radio 5" programmas satura uzlabošanas. Atzinīgi novērtēta arī augstā motivācija amata pienākumu īstenošanā, mērķtiecīga un sistemātiska jautājumu risināšana un kolektīva iesaiste, vienlaikus norādot, ka 2017.gadā uzsāktā atalgojuma reforma jāturpina 2018.gadā.

"Latvijas Radio valde aizvadītā gada nogalē darbojās divu cilvēku sastāvā, un valdei bija jārisina jautājumi, kas skar ne tikai kapitālsabiedrības pārvaldību, bet arī programmas attīstību, jo valdes loceklis programmu attīstības jautājumos uzsāka darbu tikai 2018.gadā. Novērtējot Latvijas Radio valdes locekļu Unas Klapkalnes un Mārītes Tukišas darbu 2017.gadā, NEPLP ņēma vērā arī valdes locekļu spēju ļoti ierobežotā termiņā sekmīgi adaptēties un īstenot valsts kapitālsabiedrības pārvaldības mērķus," sacīja padomē..

Kopumā NEPLP novērtēja Latvijas Radio valdes darbu 2017.gadā kā ļoti labu un nolēma piešķirt prēmiju 75% apmērā no Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību likumā noteiktā prēmijas apmēra, proporcionāli nostrādātajam laikam 2017.gadā. Minētais likums paredz, ka valdes loceklim var izmaksāt prēmiju reizi gadā pēc gada pārskata apstiprināšanas. Turklāt prēmija nedrīkst pārsniegt kapitālsabiedrības valdes locekļa divu mēnešu atlīdzības apmēru.

Izvērtējot LTV valdes locekļu Ivara Beltes, Ivara Priedes un Sergeja Ņesterova darbības rezultātus 2017.gadā, NEPLP uzteica LTV satura kvalitātes vadības sistēmas pilnveidošanu, uzsākto stratēģijas izstrādi satura veidošanai digitālajā vidē, iegūtās vērtīgās tiesības uz sporta pārraižu licencēm, portāla "LSM.lv" attīstību iekļūstot populārāko interneta portālu desmitniekā Latvijā, kā arī uzsākto darbu pie LTV atalgojuma sistēmas reformas.

NEPLP arī atzinīgi izteicās par LTV valdes darbu pie atzinuma sagatavošanas par LTV nepieciešamajiem finanšu līdzekļiem iziešanai no reklāmas tirgus.

Vienlaikus NEPLP norādīja, ka ir nepieciešama ciešāka sadarbība starp valdes locekļiem stratēģiskās attīstības jautājumos, piemēram, "LTV7" programmas attīstībā, sabiedriskā pasūtījuma plānošanas un izpildes gaitā, kā arī pilnvērtīgas informācijas apmaiņas nodrošināšanā ar kolektīvu par notiekošo medijā, valdes mērķiem, uzdevumiem un paveikto.

Kopumā LTV valdes darbs 2017.gadā novērtēts kā labs. Ņemot vērā, ka patlaban LTV rīcībā nav pietiekošu finanšu līdzekļu, NEPLP nolēma LTV valdes locekļiem prēmijas nepiešķirt.

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, LTV 2017.gadu noslēdza ar 18,32 miljonu eiro apgrozījumu pretstatā 17,67 miljonu eiro apgrozījumam 2016.gadā. Savukārt LTV zaudējumi no 7447 eiro 2016.gadā pieauga līdz 233 056 eiro pagājušajā gadā.

Latvijas Radio 2017.gadu noslēdza ar 9,17 miljonu eiro apgrozījumu pretstatā 8,59 miljoniem eiro 2016.gadā. Savukārt Latvijas Radio zaudējumi pieauga no 120 422 eiro 2016.gadā līdz 174 301 eiro pērn.