Regulators pagarina radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņu "Telekom Baltija"

Rīga, 11.okt., LETA. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome nolēmusi pagarināt radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņu AS "Telekom Baltija" uz desmit gadiem, liecina SPRK publicētā informācija.

"Telekom Baltija" radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņš pagarināts no 2019.gada 9.janvāra līdz 2029.gada 8.janvārim. Komersants piešķirtās radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības plāno izmantot, turpinot nodrošināt balss telefonijas un datu pārraides pakalpojumus visā Latvijā.

Šādu lēmumu SPRK padome pieņēma, izvērtējot "Telekom Baltija" pieprasījumu, kas Regulatorā tika saņemts šā gada 7.septembrī. Regulators, balstoties uz komersanta pieprasījumu par radiofrekvenču lietošanas tiesībām, pagarina joslu diviem radiokanāliem - no 450,0 megaherciem (MHz) līdz 457,5 MHz un no 460,0 MHz līdz 467,5 MHz.

Vienlaikus līdz ar tiesību termiņa pagarinājumu Regulators noteica "Telekom Baltija" vairākus specifiskus lietošanas tiesību nosacījumus. Katru gadu 1.februārī radiofrekvenču spektra lietošanas tiesībām "Telekom Baltija" ir jābūt spēkā vismaz 102 VAS "Elektroniskie sakari" saņemtām lietošanas atļaujām. Ja komersants neizmantos noteiktās radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības atbilstoši minētajam nosacījumam, tad SPRK var lemt par to anulēšanu.

"Telekom Baltija" reģistrēts 1999.gadā un tā pamatkapitāls ir 464 506 eiro, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 2,577 miljoni eiro un tas strādāja ar 847 039 eiro zaudējumiem.