Tiesa skatīs piena ražotāju parāda piedziņas prasību pret "Latvian Dairy"

Rīga, 11.okt., LETA. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien skatīs Lauku atbalsta dienesta, piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības "Pienene KT" un kooperatīva "Māršava" parāda piedziņas prasību pret piena pārstrādes un siera ražošanas uzņēmumu "Latvian Dairy", liecina informācija tiesu kalendārā.

Prasība, ko Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsēta skatīts plkst.10.30, tiesā saņemta šā gada 14.februārī.

Savukārt šā gada 7.augustā "Latvian Dairy" tika pasludināts maksātnespējas process un par tā maksātnespējas administratoru tika iecelts Raimonds Groza, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija.

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) Piena grupas vadītāja un Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības (LPKS) "Pienupīte" valdes priekšsēdētāja Mirdza Feldmane aģentūrai LETA apstiprināja, ka "Latvian Dairy" pasludināts maksātnespējas process, kura ietvaros Latvijas zemnieku saimniecības cer atgūt "Latvian Dairy" parādu tām par piegādāto pienu. Viņa atgādināja, ka "Latvian Dairy" Latvijas zemnieku saimniecībām par piegādāto pienu kopumā ir parādā 2,7 miljonus eiro.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Latvian Dairy" Latvijas zemnieku saimniecībām par piegādāto pienu kopumā ir parādā 2,7 miljonus eiro. Parāds esot izveidojies laika periodā no pērnā gada novembra pēdējās dekādes līdz decembrim. Visvairāk naudas "Latvian Dairy" ir parādā kooperatīviem "Māršava", "Piena loģistika", "Pienene", "Drusti" un "Baltais ceļš".

Aģentūrai LETA līdz šim nav izdevies iegūt "Latvian Dairy" komentāru.

"Latvian Dairy" ir reģistrēts 2015.gadā, un kompānijas apmaksātais pamatkapitāls ir 850 000 eiro. Uzņēmums pieder Kiprā reģistrētai kompānijai "Goforth Limited" (87,65%) un trim Ukrainas pilsoņiem - Sergijam Kovaļčukam, Andrijam Voitovičam un Staņislavam Voitovičam. 2016.gadā "Latvian Dairy" strādāja ar 3,58 miljonu eiro apgrozījumu un 49 686 eiro peļņu.

"Latvian Dairy" pirms gada sāka darbu bijušajā "DK Daugava" piena pārstrādes rūpnīcā Jaunjelgavas pagasta Sērenē, ražojot dažādus siera veidus eksportam un nodarbinot vairāk nekā 60 cilvēkus.