Bartaševičs pieļauj iespēju samazināt Rēzeknes slimnīcas valdes locekļu skaitu

Rīga, 10.okt., LETA. SIA "Rēzeknes slimnīca" valdes loceklim un Rēzeknes domes deputātam Jānim Krišānam (S) kļūstot par Saeimas deputātu, ārstniecības iestādes valdes locekļu skaitu varētu samazināt, sarunā ar aģentūru LETA pieļāva Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S).

Situāciju slimnīcā plānots pārrunāt ar tās vadību, lai izvērtētu, vai valde ir spējīga strādāt divu locekļu sastāvā. Iespējams, tiks grozīti pašvaldības kapitālsabiedrības statūti, nosakot, ka valdē darbojas divi locekļi, nevis trīs, kā tas ir bijis līdz šim. Ja tomēr tiks pieņemts lēmums valdes locekļu skaitu nesamazināt, uz amatu varētu rīkot konkursu, skaidroja domes priekšsēdētājs.

Bartaševičs stāstīja, ka pašlaik dome vēl nav oficiāli uzrunājusi Alekseju Grehovu (S), kas iegūs domes deputāta pilnvaras, Krišānam aizejot uz Saeimu, taču apgalvoja, ka problēmu ar Grehova apstiprināšanu nebūs, jo "visi mūsu deputātu kandidāti tika pārbaudīti jau pirms vēlēšanām". Viņaprāt, pēc Saeimas vēlēšanām domē nomainoties diviem deputātiem, domes darbu tas neietekmēs.

Jau vēstīts, ka jaunajā Saeimas sasaukumā ievēlētais Rēzeknes domes deputāts Krišāns noliks deputāta mandātu domē un atteiksies arī no valdes locekļa pienākumiem "Rēzeknes slimnīcā". Apvienot darbu parlamentā un slimnīcas valdē deputātam neļauj likums, tāpēc no darba ārstniecības iestādē plānots atteikties. Krišāns stāstīja, ka pašlaik vēl nav runājis ar kolēģiem no partijas par darbību Saeimā un to, kādai jomai viņš varētu pievērsties.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Rēzeknes slimnīcas valdi vada Marita Zeltiņa, tajā darbojas arī Krišāns un nesen amatu ieguvušais Rolands Jezerskis.

Tāpat vēstīts, ka, diviem pašreizējiem domes deputātiem sākot darbu Saeimā, vietu Rēzeknes domē varētu iegūt novada Nautrēnu pagasta pārvaldes vadītāja Līvija Plavinska un Bērnu-jaunatnes sporta skolas treneris Aleksejs Grehovs, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

Grehovs pārstāv Rēzeknē valdošo "Saskaņu" un deputāta pilnvaras varētu iegūt, par Saeimas deputātu kļūstot Krišānam. Sporta skolas treneris pērnā gada pašvaldību vēlēšanās bija desmitais populārākais saraksta deputāta kandidāts un palika pirmais "aiz strīpas", "Saskaņai" iegūstot deviņus mandātus domē.

Savukārt Rēzeknes novada pašvaldības darbiniece Plavinska pagājušajā gadā startēja uz pilsētas domi no "Latgales partijas", nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Vienotības" apvienotā saraksta. Viņai ir izredzes kļūt par Rēzeknes domnieci, jo Saeimā no nacionālās apvienības saraksta ir ievēlēts domes deputāts, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektors Edmunds Teirumnieks.