Pašvaldība par 45 290 eiro Engurē veidos doktorāta telpas

Rīga, 8.okt., LETA. Engures novada pašvaldība iecerējusi izveidot doktorātu Sociālā dienesta telpās, ieguldot 45 290 eiro, aģentūrai LETA pastāstīja Engures pagasta pārvaldes vadītāja Baiba Pļaviņa.

Paredzēts, ka doktorātā strādās ģimenes ārsts, kurš pašlaik pacientus uzņemt pagaidu telpās. Pļaviņa klāstīja, ka vasarā darbu Engurē beidzis līdzšinējais ģimenes ārsts, un atrast jaunu speciālistu nav bijis viegli. Uzrunāti arī jaunie ārsti, taču, pēc pārvaldes vadītājas teiktā, viņi, acīmredzot izvēlas prakšu vietas veidot pilsētās vai brauc uz ārzemēm.

Vairākas telpas ēkā, kurā vēsturiski atradusies slimnīca, plānots pielāgot arī Sociālā dienesta vajadzībām. Taču ieejas abām iestādēm būs atsevišķas, lai nošķirtu klientu plūsmu.

Pļaviņa skaidroja, ka ir izstrādāts arī ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas projekts, un tuvākajā laikā plānots izsludināt iepirkumu par darbu veikšanu.

Savukārt doktorāta izveidi saskaņā ar pašvaldības noslēgto iepirkumu veiks SIA "Reimiks". Ar uzņēmumu noslēgtajā līgumā noteikts, ka būvdarbi jāpabeidz līdz 1.decembrim.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Rīgā reģistrētā būvnieka "Reimiks" apgrozījums pērn sasniedzis 291 368 eiro, uzņēmums nopelnījis 3409 eiro.