Pārtikas vairumtirgotāja "Inteka" apgrozījums pērn nedaudz samazinājās

Rīga, 3.okt., LETA. Pārtikas vairumtirgotājs un tējas fasētājs "Inteka" pērn strādāja ar 4,159 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi bija 133 795 eiro, pretēji 263 615 eiro peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" publiskotais finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānijas saimnieciskās darbības rezultātā radušies zaudējumi ir saistīti ar 2006.gadā par 488 088 eiro iegādātas zemes pārdošanu pērn. Toreiz zemi kompānija iegādājās fasēšanas ceha celtniecībai, kamdēļ tā tika iekļauta uzņēmuma pamatlīdzekļos. Taču darbības procesā "Inteka" izlēma, ka projekts nav lietderīgs un zeme jāpārdod. Pērn tā tika pārdota par 52 000 eiro. "2017.gadā zemes tirgus vērtība ievērojami samazinājās salīdzinājumā ar 2006.gada vērtību, tādējādi zemes pārdošanas rezultātā radot 436 089 eiro zaudējumus," norāda kompānijas vadība.

Vienlaikus "Inteka" norāda, ka uzņēmums pērn turpināja ieņemt stabilu tirgus daļu un efektīvi izmantoja pieejamos resursus, neraugoties uz apgrozījuma samazinājumu aizvadītajā gadā. Kompānijas pamatdarbības - tējas, kafijas pārstrāde un tējas, kafijas, kakao un garšvielu vairumtirdzniecības - peļņa veidoja 302 340 eiro. Šajā aprēķinā gan netiek ņemts vērā iepriekš minētais zemes pārdošanas darījums, kura rezultātā uzņēmums cieta finanšu zaudējumus, jo tas neatspoguļo "Iteka" saimnieciskās darbības rezultātu - neraugoties uz kopējo pozitīvo saimnieciskās darbības rezultātu, kopējais darbības rezultāts izrādījās negatīvs.

2018.gadā kompānija plāno turpināt savu darbību izvēlētajā virzienā ar mērķi gūt peļņu. Tostarp kompānijas vadība šogad paredz pārdošanas apmēra un rentabilitātes pieaugumu, jo ir plānots piesaistīt jaunus klientus Latvijā un ārvalstu tirgū.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā uzņēmums strādāja ar 4,184 eiro apgrozījumu un 263 615 eiro peļņu.

"Inteka" ir reģistrēts 1999.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 19 920 eiro. Kompānija pilnībā pieder Lietuvas uzņēmumam "Gemaga".