Mēbeļu ražotāja "Cosybed" apgrozījums pērn pieauga par 42,8%

Rīga, 2.okt., LETA. Mēbeļu ražotājs SIA "Cosybed" pagājušajā gadā strādāja ar 2,76 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 42,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 11 575 eiro, pretēji 92 808 eiro zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānija aizvadīto gadu ir noslēgusi ar 11 575 eiro peļņu, bet kompānijas īstermiņa saistības aizvadītā gada beigās veidoja 503 297 eiro, un par 143 924 eiro pārsniedza uzņēmuma īstermiņa aktīvus. Kompānijas vadības ieskatā esošā situācija ir pārejoša un uzņēmums veic pasākumus, lai palielinātu ieņēmumus. Uzņēmums peļņu izmantos tālākai attīstībai.

Kompānija 2018.gadā prognozē darbības rādītāju uzlabošanos, tajā skaitā apgrozījuma un peļņas pieaugumu.

2018.gadā kompānija plāno piedalīties kokapstrādes industrijas starptautiskās izstādēs, lai atrastu tehnoloģijas, kas palīdz modernizēt ražošanas procesa norisi, būtiski palielinot ražošanas tempu pieaugumu un samazinot darbaspēka resursus. Tāpat kompānija plāno piesaistīt Eiropas finansējumu.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā kompānija strādāja ar 1,933 miljonu eiro apgrozījumu un 92 808 eiro zaudējumiem.

"Cosybed" ir reģistrēta 2005.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 2844 eiro. Uzņēmums pieder vienai Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes privātpersonai un vienai Latvijas privātpersonai. Uzņēmums nodarbojas ar mēbeļu un mēbeļu detaļu ražošanu, un kompānijas klienti ir mēbeļu ražotāji un tirgotāji. Savu produkciju uzņēmums tirgo galvenokārt Lielbritānijā, kā arī nelielu daļu tās realizē Latvijā.