"Latvijas kuģniecības" meitasuzņēmuma "LSC" kuģa apkalpe okeānā izglābusi cilvēku

(Ziņā plkst.10.57 precizēta informācija par "LSC" īpašnieku.)

Rīga, 28.sept., LETA. Kuģošanas kompānijas "Latvijas kuģniecība" meitasuzņēmuma SIA "LSC" flotes kuģa "Asphalt Splendor" apkalpe izglābusi cilvēku, kurš paštaisītā laivā bija devies ceļojumā pāri okeānam no Ņujorkas uz Skotiju, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāvji.

"LSC" pārstāvji informēja, ka skotu laivinieks Dankans Hačinsons-Marejs ar paša gatavotu laivu sociāla projekta ietvaros bija devies ceļojumā pāri okeānam, taču nonāca nelaimē.

Pēc kompānijā minētā, šogad 22.septembrī "Asphalt Splendour" saņēma signālu no krasta apsardzes par cilvēku, kura pagatavotā laiva, iespējams, palikusi bez signāla. Hačinsona-Mareja ģimene informējusi krasta apsardzi, ka kļūmes rezultātā laivas akumulatori ir beiguši darboties.

"Glābšanas operācijas laikā nācās saskarties ar vairākām grūtībām - bija tumšs un bija grūti nodibināt vizuālo kontaktu ar laivu, lielā vēja dēļ plīsa drošības savienojuma virves, taču galu galā glābšanas operācija bija veiksmīga," pavēstīja kompānijā.

"LSC" reģistrēta 1999.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,4 miljoni eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir "Latvijas kuģniecība". 2017.gadā "LSC" apgrozījums bija 3,711 miljoni eiro, kas ir par 6,7% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās 3,6 reizes un bija 158 759 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

"Latvijas kuģniecība" veic kravu pārvadājumus visās pasaules jūrās un okeānos, apmāca un komplektē starptautiskajām konvencijām atbilstošas apkalpes, kā arī piedāvā kuģu tehnisko menedžmentu saviem un citu kuģniecību kuģiem.