"UniCredit Leasing" izsniedzis 175 000 eiro finansējumu "Rubrig" portfeļgarantiju programmas ietvaros

Rīga, 20.sept., LETA. Līzinga kompānija "UniCredit Leasing" izsniegusi 175 000 eiro finansējumu "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") portfeļgarantiju programmas ietvaros bērnu laukumu segumu ražotājam "Rubrig", aģentūrai LETA pavēstīja "UniCredit Leasing" pārstāvji.

Kompānijā informēja, ka pirmdien, 17.septembrī, "UniCredit Leasing" un "Rubrig" parakstīja līzinga līgumu par horizontālās automatizētās griešanas iekārtas finansējumu, kas ir pirmais darījums, piesaistot jauno valsts atbalsta finanšu instrumentu uzņēmumiem - "Altum" portfeļgarantijas.

Līzinga finansējums automatizētās griešanas iekārtas iegādei 175 000 eiro apmērā portfeļgarantiju programmas ietvaros izsniegts ar atmaksas termiņu četri gadi.

"Esmu gandarīts, ka pateicoties "Altum" portfeļgarantijām "UniCredit Leasing" klientam varēja piedāvāt labākus nosacījumus biznesa attīstībai nepieciešamās iekārtas iegādei. Esmu pārliecināts, ka jaunā iekārta palīdzēs audzēt "Rubrig" biznesa apmērus, vienlaikus audzējot piedāvāto produktu klāstu un radot jaunas darba vietas. Nereti no uzņēmējiem nākas dzirdēt, ka jaundibinātu uzņēmumu un to biznesa ideju finansēšanā bankas un finanšu iestādes nevēlas uzņemties risku, iespējamo zaudējumu dēļ. Aicinu uzņēmējus nebaidīties un nākt un runāt, jo katrs biznesa stāsts individuāls - nevajadzētu "visus vēžus likt vienā kulītē"," sacīja "UniCredit Leasing" Latvijas filiāles vadītājs Jānis Mūrnieks.

Savukārt "Rubrig" valdes priekšsēdētājs Dainis Bonda sacīja, ka pateicoties "Altum" portfeļgarantijām un "UniCredit Leasing" piešķirtajam finansējumam kompānijai ir iespēja būtiski paplašināt piedāvājuma klāstu, nodrošinot augstas pievienotās vērtības produktu - gumijas grīdas segumu fitnesa un sporta zāļu grīdām Eiropas un eksporta tirgos, jo īpaši tālajos, piemēram, Austrālijā un Jaunzēlandē, kā arī Argentīnā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Altum" mazajiem un vidējiem uzņēmumiem sākusi piedāvāt valsts atbalsta finanšu instrumentu - portfeļgarantijas. Portfeļgarantiju programma paredzēta maziem un vidējiem uzņēmumiem, kuriem nepieciešams finansējums apgrozāmajiem līdzekļiem un investīciju aizdevumiem līdz 250 000 eiro. Plānots, ka aizdevumus par kopējo summu 50 miljoni eiro ar samazinātu procentu likmi tuvāko divu gadu laikā saņems aptuveni 250 mazie un vidējie uzņēmumi. "Altum" portfeļgarantijas izsniedz "Luminor Bank", "Swedbank" un "UniCredit Leasing".

"Rubrig" ražo gumijas drošības segumus ar prettrieciena īpašībām, kas tiek izgatavoti no otrreizēji pārstrādātas SBR gumijas un jaunā EPDM gumijas savienojuma uz poliuretāna bāzes. Galvenais produkts ir gumijas drošības plāksnes sportam, bērnu rotaļlaukumiem un citiem iekštelpu un ārā infrastruktūras objektiem ar augstu traumu rašanās riska faktoru.

"Rubrig" reģistrēta 2015.gada augustā, un tās pamatkapitāls ir 1,15 miljoni eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir SIA "Konsaltinga pakalpojumi", kuras īpašnieki vienādās daļās ir Sergejs Rogoļs un Valērijs Aleksandrovs. 2017.gadā kompānijas apgrozījums bija 691 534 eiro, bet zaudējumi - 205 825 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Savukārt "UniCredit Leasing" Latvijā darbojas kopš 1999.gada. Tās īpašniece ir Itālijas "UniCredit". 2017.gadā "UniCredit Leasing" apgrozījums bija 20,773 miljoni eiro, bet peļņa - 5,512 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.