"Zelmas piena" pankūku pildījumā siera vietā konstatēts produkts no augu taukiem

Rīga, 18.sept., LETA. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) konstatējis, ka piena produktu vairumtirgotāja SIA "AK Products" ražoto pankūku "Zelmas piens" marķējums maldina patērētājus - siera pildījuma vietā izmantots augu taukus saturošs produkts, nevis siers, kā norādīts marķējumā, aģentūru LETA informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere

Aizdomas par iespējamu pārkāpumu radās pēc tam, kad PVD inspektori pārbaudīja kādu citu pārtikas uzņēmumu, kas nodarbojas ar pārtikas produktu vairumtirdzniecību - no tā regulāri pildīto pankūku ražotājam ticis piegādāts augu tauku produkts "Jurate".

Veicot pārbaudi uzņēmumā, PVD aizdomas apstiprinājās, un līdz ar to sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Uzņēmumam uzdots atsaukt no realizācijas preces ar nosaukumiem "Pankūkas ar sieru un kūpinātu gaļu" un "Pankūkas ar sieru", kuru pildījumā izmantots produkts ar augu taukiem "Jurate".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija "AK Products" pērn strādāja ar 7,638 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,9 reizēm vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga 2,7 reizes un bija 195 733 eiro.

Kompānija reģistrēta 2013.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 2846 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir valdes locekle Jeļena Dubovska.