Akcijā ziedoti ap 1000 briļļu pāru

Rīga, 12.sept., LETA. Biedrības Latvijas Sarkanais krusts un optikas salonu "Metropole" rīkotajā briļļu ziedošanas pasākumā "Palīdzi ieraudzīt - ziedo brilles līdzcilvēkiem!" Latvijas iedzīvotāji šogad atnesuši ap 1000 briļļu pāru - gan optiskās, gan saulesbrilles, aģentūru LETA informēja optikas un briļļu tirgotāja "Optic Guru" pārstāve Elīna Avotiņa.

Ar Latvijas Sarkanā krusta palīdzību brilles nonāks pie cilvēkiem, kam tās ir nepieciešamas.

Optikas "Metropole" optiķis pārbaudīja katru ziedoto briļļu pāri, lai jaunais īpašnieks tās saņemtu pēc iespējas labākā stāvoklī.

Brilles no šī gada 6.jūnija varēja ziedot optikas salonos "Metropole" Rīgā, Ogrē, Olainē, Rēzeknē, Daugavpilī, Tukumā, Preiļos, Kauguros, Jēkabpilī, Jelgavā, Siguldā, Ventspilī, Liepājā, Ludzā, Cēsīs, Alūksnē, Ķekavā, Salaspilī, Dobelē, Ādažos, Saldū un Krāslavā. Kopā piecu gadu laikā, kopš šāda akcija notiek, labdarībai dāvāts ap 5000 briļļu pāru.

Briļļu ziedošanas akcija "Palīdzi ieraudzīt - ziedo brilles līdzcilvēkiem!" norisinājās jau piekto gadu.

"Metropole" ietilpst "Optic Guru" uzņēmumu grupā, kurā ietilpst arī optikas saloni "Outlet Optika", "Studija Lonija", "Manaslecas.lv" un "ZEISS Vision Center Latvija".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Optic Guru" pērn strādāja ar 3,123 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga par 15,5% un bija 125 939 eiro.

"Optic Guru" dibināta 2008.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2844 eiro. Uzņēmums pieder Jānim Kossovičam (62,03%), Mārtiņam Kossovičam (18,99%) un Lonijai Kossovičai (18,99%).