"Gemoss" apgrozījums pērn pieauga par 7,5%; peļņa saruka par 17,7%

Rīga, 10.sept., LETA. Bāru, restorānu un viesnīcu aprīkojuma tirgotāja, kā arī riekstu un žāvēto augļu importētāja SIA "Gemoss" apgrozījums pagājušajā gadā bija 25,04 miljoni eiro, kas ir par 7,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 17,7% - līdz 1,493 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītajā gadā uzņēmums nostiprināja pozīcijas visos tirgus segmentos, kā arī izveidoja jaunus zīmolus "Just Nature" un "Cake N Bake". Jaunatvērto veikalu Liepājā kompānija pārcēla uz citām jaunām, plašākām telpām.

Uzņēmums arī turpmāk plāno strādāt esošajos darbības virzienos, paplašinot preču sortimentu augstākas rentabilitātes sasniegšanai. Tāpat kompānija plāno strādāt pie fasēto riekstu un žāvētu augļu tirgus daļas palielināšanas esošajiem zīmoliem "Zelta rieksts" un "Dienas deva". Kompānija šogad vairāk plāno bioloģisko pārtiku un palielināt preču sortimentu.

Tāpat uzņēmums šogad plāno apgūt jaunus tirgus ārpus Latvijas. Kompānijas mērķis ir sasniegt stabilitāti apgrozījuma pieaugumā un noturēt peļņu iepriekšējā līmenī.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā SIA "Gemoss" apgrozījums pagājušajā bija 23,291 miljons eiro, bet peļņa - 1,814 miljoni eiro.

"Gemoss" reģistrēta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir viens miljons eiro, bet tā vienīgā īpašniece ir Ieva Treija.