Alus darītava "Valmiermuižas alus" sākusi ražot toniku

Rīga, 10.sept., LETA. Alus darītava "Valmiermuižas alus" sākusi ražot un par godu "Kokmuižas svētkiem" patērētāju vērtējumam nodevusi zīmola "Kokmuižas" toniku, liecina informācija alus darītavas mājaslapā.

"Valmiermuižas alus" pārstāvji norāda, ka dzēriens - toniks - radies 19. gadsimta Indijā, angļu kareivjiem rūgto hinīna pulveri iejaucot cukurotā ūdenī.

Jauno "Valmiermuižas alus" produktu būs iespējams iegādāties tirgotavā pie alus darītavas "Valmiermuižas alus", kā arī "Valmiermuižas" vēstniecībā Rīgā, informēja alus darītavas pārstāvji.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Valmiermuižas alus" apgrozījums 2017.gadā bija 4,606 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 136 007 eiro.

"Valmiermuižas alus" reģistrēts 2005.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 396 691 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds". Savukārt 60% "Valmiermuižas ieguldījumu fonda" daļu pieder Aigaram Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenverwaltungs AG" (ILAG), bet 16% - Vācijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".