"Gaujas koks" apgrozījums pērn saruka par 7,5%

Rīga, 7.sept., LETA. Kokrūpniecības uzņēmums "Gaujas koks" pērn strādāja ar 60,838 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,5% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 44,2% un sasniedza 3,225 miljonus eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas vadība norāda, ka, neraugoties uz neapmierinošo situāciju Latvijas darbaspēka tirgū, kura problemātika izteikti jūtama reģionos, kompānija aizvadītajā gadā spēja sasniegt 60,838 miljonu eiro apgrozījumu un 3,225 miljonu eiro peļņu.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānija aizvadītajā gadā turpināja nodrošināt pilnu ražošanas ciklu no žāģbaļķa pirmapstrādes līdz gala produktam, pievienojot kokmateriālu vērtību katrā apstrādes posmā. Aizvadītajā gadā kompānija sevi veiksmīgi realizēja mašīnbūves jomā, ražojot augstākajām prasībām atbilstošas iekārtas, ko pēcāk pielietot efektīva un inovatīva ražošanas procesa nodrošināšanai.

"Gaujas koks" vadība atgādina, ka līdz 2017.gada septembrim uzņēmums savu saimniecisko darbību nodrošināja divās rūpnīcās - Gulbenes novadā, Stradu pagasta Stāķos un Jēkabpilī, Zilānu ielā 93a. Pērn septembrī kompānijas vadība nolēma atdalīt Gulbenes rūpnīcu, nododot ražotni SIA "Diāna" īpašumā.

Kompānijas vadība norāda, ka uzņēmuma mērķis ir kāpināt ražošanas efektivitāti - zāģmateriāliem pievienojot maksimāli augstu pievienoto vērtību, vienlaikus samazinot darbaspēka resursa īpatsvaru ražošanas procesā. Lai to panāktu, kompānija plāno turpināt investēt līdzekļus iekārtu modernizācijā un inovatīvu tehnoloģiju risinājumu radīšanā, kā arī veikt pasākumus, lai paaugstinātu energoefektivitāti.

LETA jau ziņoja, ka 2016.gadā "Gaujas koks" strādāja ar 65,795 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,8% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 2,2 reizes un bija 2,236 miljoni eiro.

"Gaujas koks" ir reģistrēts 1991.gadā. Tā pamatkapitāls ir 1,558 miljoni eiro, un tas pilnībā pieder Vitālijam Čmihovam.