FKTK anulē "TransferMoney" un "WPS" ierakstus maksājumu iestāžu reģistrā

Rīga, 3.sept., LETA. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu anulēt SIA "Transfermoney" un SIA "WPS" ierakstu maksājumu iestāžu reģistrā, aģentūru LETA informēja FKTK.

Ieraksti maksājumu iestāžu reģistrā anulēti pēc pašu "TransferMoney" un "WPS" iesnieguma par atteikšanos no reģistrētas maksājumu iestādes statusa, jo tās pieņēmušas lēmumu pārtraukt maksājumu pakalpojumu sniegšanu.

Vienlaikus saņemts abu maksājumu iestāžu apliecinājums, ka tām nav saistību pret saviem klientiem.



FKTK norādīja, ka Latvijā turpina darboties 15 reģistrētas un trīs licencētas maksājumu iestādes.

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, SIA "TransferMoney" reģistrēta 2012.gadā, bet šā gada jūlijā sākts tās likvidācijas process. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2840 eiro. 28,06% uzņēmuma daļu pieder Jeļenai Bicovai, bet pa 23,98% Ukrainas pilsonim Sergejam Baribinam, Polijas pilsonei Evai Milenai Milasai un Lielbritānijas pilsonim Aleksandram Šelkovņikovam.

"TransferMoney" 2017.gadu noslēdz ar 3512 eiro apgrozījumu un 4712 eiro peļņu.

SIA "WPS" reģistrēta 2004.gadā, bet šā gada augustā sākta uzņēmuma likvidācija. Tās pamatkapitāls ir 150 000 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Ukrainas pilsonis Igors Fisuns. 2017.gadu "WPS" noslēdza ar 88 319 eiro apgrozījumu un 12 393 eiro peļņu.