Ogres iedzīvotājus iepazīstinās ar jauno iedzīvotāju karti atvieglojumu saņemšanai

Rīga, 24.aug., LETA. Ogres iedzīvotājus šodien iepazīstinās ar jaunu iedzīvotāju karti, kas balstīta uz informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "MobillyTX" izstrādātās subsīdiju sistēmas, kas nodrošinās ērti saņemt iedzīvotāju atlaides un atvieglojumus, aģentūru LETA informēja "MobillyTX" direktors Valdis Bergs.

Subsīdiju sistēmu realizēja sadarbībā ar programmatūras izstrādes uzņēmumu "ZZ Dats".

Ogres iedzīvotāju karte būs novada iedzīvotāju identifikācijas dokuments, kas dos iespēju saņemt dažādus pašvaldības nodrošinātus atvieglojumus un atlaides. Iedzīvotāju kartes galvenie mērķi ir motivēt iedzīvotājus deklarēties Ogres novadā, palielināt izpratni par iedzīvotāju samaksāto nodokļu izlietojumu un saņemt attiecīgas priekšrocības par to veikšanu.

Iedzīvotāju karte pildīs arī skolēna apliecības funkciju, ļaus saņemt skolēnu braukšanas maksas atvieglojumu sabiedriskajā transportā, kā arī pašvaldības apmaksātas pusdienas skolas ēdnīcā.

Ogres iedzīvotāja karti bez maksas varēs saņemt Ogres novada vispārējo izglītības iestāžu skolēni, Ogres novadā deklarētie pensionāri, politiski represētās personas, trūcīgās un maznodrošinātās personas, daudzbērnu ģimenes, personas ar invaliditāti.

"MobillyTX" risinājumi darbojas gan Jelgavā, gan Liepājā un citās pašvaldībās, bet Ogre ir pirmā pilsēta, kur "MobillyTX" produkts kļūs publiski pieejams, taču kompānija jau sadarbojas ar citām pilsētām un sola jaunus produktus jau tuvā nākotnē.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "MobillyTX" pērn strādāja ar 305 756 eiro apgrozījumu, kas ir par 43,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi saruka 4,6 reizes un bija 95 184 eiro.

Kompānija reģistrēta 2006.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 2842 eiro. Kompānijas 33,99% kapitāls pieder Uldim Pabērzim, bet 33% kapitāls katram pieder Jānim un Normundam Bergam.