Mediju grupas uzņēmuma "All Media Latvia" apgrozījums pērn pieauga par 8,8%

Rīga, 23.aug., LETA. Mediju grupas uzņēmums "All Media Latvia" pērn strādāja ar 18,467 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka 2,2 reizes un bija 1,391 miljons eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā sacīts, ka pērn apgrozījums pieauga televīzijas reklāmas un digitālo aktivitāšu ieņēmumu pieauguma dēļ. Tāpat pērn kompānija turpināja izaugsmi digitālajā vidē, stiprinot video portāla "Tvplay.lv" satura klāstu un turpinot attīstīt ziņu un izklaides portālu "Skaties.lv".

Tostarp "All Media Latvia" pērn līdz maijam turpināja raidīšanas pakalpojumu sniegšanu esošajiem lineārajiem televīzijas kanāliem, kā arī video uz pieprasījuma platformām. Savukārt martā līdzšinējais Zviedrijā reģistrētais kompānijas īpašnieks mediju koncerns "Modern Times Group" paziņoja par raidorganizāciju biznesa pārdošanu Baltijas valstīs, to skaitā biznesa vienības "All Media Latvia" pārdošanu starptautiskajai privātā kapitāla investīciju kompānijas "Providence Equity Partners" piederošajai "UAB Bite Lietuva".

Nākotnē kompānijas vadība plāno turpināt pielāgoties mediju lietošanas paradumu izmaiņām. Vienlaikus "All Media Latvia" turpinās paplašināt satura piedāvājumu digitālajās platformās, tostarp "Tvplay.lv" un "Skaties.lv", kā arī mobilajās platformās un citos digitālos projektos.

Kompānija reģistrēta 1992.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 694 944 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrētais uzņēmums UAB "Bite Lietuva".

2016.gadā "All Media Latvia" strādāja ar 16,969 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,4% mazāk nekā 2015.gadā, bet peļņa pieauga par 18% un bija 2,093 miljoni eiro.

"All Media Latvia" pamatdarbība ir komerctelevīzija, piedāvājot Latvijas reklāmdevējiem reklāmas laiku un citus reklāmdevēja produktu reklamēšanas veidus kanālos TV3, 3+, TV6 un trešo pušu kanālos kā "RTR Baltija" un "CTC Baltija". Tāpat kompānija pārdod reklāmas risinājumus video portālā "Tvplay.lv", kā arī ziņu un izklaides portālā "Skaties.lv".