Krities kokapstrādes uzņēmuma "Duglāzija" apgrozījums; peļņa augusi pieckārtīgi

Jelgava, 20.aug., LETA. Pērn par 27% krities Kokneses novadā reģistrētā kokapstrādes uzņēmuma SIA "Duglāzija" apgrozījums, bet peļņa augusi pieckārtīgi, liecina "Firmas.lv" informācija.

2017.gadā komersanta apgrozījums bijis 2,416 miljoni eiro, turpretī 2016.gadā - 3,343 miljoni eiro, kas ir par 27% vairāk.

Savukārt peļņa pērn sasniegusi 216 939 eiro, salīdzinot ar 42 629 eiro vēl pirms gada. Peļņas sadali nolemts atstāt uz vēlāku laiku.

Pagājušajā gadā uzņēmums nolēmis atteikties no paliktņu ražošanas, pārdodot nekustamo īpašumu Krāslavā un ražošanas iekārtas. Tāpat "Duglāzija" vairs nenodarbojas ar lopkopību. Galvenā uzmanība 2017.gadā pievērsta Vācijas filiāles finansiālo rādītāju uzlabošanai, kas arī tika paveikts, norādīts uzņēmuma gada pārskatā.

Meklējot jaunus klientus gan austrumos, gan rietumos, komersants vēlas palielināt apgrozījumu līdz 500 000 eiro mēnesī. Plānots arī ieguldīt līdzekļu darbinieku kompetenču attīstībā, saglabājot līdzšinējo darbinieku skaitu. "Firmas.lv" dati liecina, ka pērn "Duglāzijā" nodarbināti 15 cilvēki.

"Duglāzija" darbojas Ogrē. Tās īpašnieki ir Latvijas pilsonis Artūrs Ābols (60%) un Vācijas pilsonis Valdemars Fišers (40%).