Līdzšinējais "Indexo" padomes priekšsēdētājs Henriks Karmo pievienojas valdei, padomi turpmāk vadīs Valdis Vancovičs

Rīga, 17.aug., LETA. Ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "Indexo" vadībā un pārvaldībā veiktas izmaiņas - līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Henriks Karmo aktīvāk iesaistīsies uzņēmuma ikdienas darbā, pievienojoties tā valdei, savukārt uzņēmuma padomes darbu turpmāk vadīs Valdis Vancovičs, kurš līdz šim bija padomes loceklis, aģentūru LETA informēja "Indexo" izpilddirektors Toms Kreicbergs.

Vancovičs ir viens no "Indexo" dibinātājiem, ilggadējs "Tele2" valdes priekšsēdētājs, Latvijas Telekomunikāciju asociācijas valdes loceklis un viceprezidents. Padomē turpina darbu arī Normunds Bergs, Renāts Lokomets, Pāvels Šnejersons, Svens Dinsdorfs un Edgars Zālītis.

"Gadā kopš "Indexo" starta esam paveikuši daudz. Pensiju pārvaldības tirgū beidzot ir konkurence, būtiski labāka ir atklātība nosacījumos, tiek aktīvi virzītas citas pozitīvas izmaiņas - piemēram, 2.pensiju līmeņa kapitāla mantojamība. Padome arī turpmāk atbalstīs un sekmēs "Indexo" vadības komandas iesākto darbu," komentēja Vancovičs.

"Indexo" valdē turpinās strādāt valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis un izpilddirektors Toms Kreicbergs. Līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Karmo valdei pievienojas ar mērķi aktīvāk iesaistīties "Indexo" ikdienas darbā. Viņš ieņems par aktīvu uzskaiti un grāmatvedību atbildīgā valdes locekļa amatu, nomainot "Indexo" līdzdibinātāju Druvi Mūrmani, kurš šo amatu savas aizņemtības dēļ atstāja jūnijā. Iepriekš Karmo ir bijis LHV investīciju bankas partneris Latvijā un Igaunijā, kā arī ir viens no Igaunijas zemu izmaksu pensiju fonda "Tuleva" līdzdibinātājiem.

""Indexo" ir iemantojis vairāk nekā 6000 noguldītāju uzticību, pārvaldei piesaistot vairāk nekā 49 miljonus eiro pensiju kapitāla. Esam radījuši patiesu revolūciju Latvijas pensiju tirgū, bet šis ir tikai pats sākums. Mūsu mērķis ir padarīt Latvijas ieguldījumu tirgu caurspīdīgu, efektīvu un eiropeisku," norādīja Karmo.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2017.gada 16.maijā izsniedza "Indexo" licenci ieguldījumu pārvaldes pakalpojumu sniegšanai ar pamatdarbību valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanā. Savukārt darbu valsts fondēto pensiju līmenī "Indexo" sāka pērn 3.jūlijā.

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Indexo" dibināta 2017.gada janvārī. Tās lielākais īpašnieks ir SIA "DVH" (24,4%), kuras īpašnieki savukārt ir SIA "Perfect Match" (40%), kas pieder Igaunijas pilsonim Henrikam Karmo, SIA "VSCAP" (30%), kas pieder Siksim, un Druvis Mūrmanis (30%). "Indexo" pamatkapitāls ir 2,265 miljoni eiro.