Apģērbu veikala "Zara" pārvaldītāja apgrozījums pērn pieaudzis par 8,7%

Rīga, 15.aug., LETA. Apģērbu veikala "Zara" pārvaldītāja SIA "Apranga LV" pagājušajā gadā strādāja ar 15,118 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 8,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 8,3% - līdz 1,561 miljonam eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2017.gads kompānijai Latvijas tirgū bija veiksmīgs. Cenu samazinājuma stratēģija sevi attaisnoja un nesa plānotos rezultātus, kā arī sniedza zīmolam ilgtspējīgu izaugsmi konkurences apstākļos. Komerciāli veiksmīgas apģērbu kolekcijas un plašāks zemas cenas produktu klāsts, kā arī rūpīga izmaksu kontrole nodrošināja kompānijas apgrozījuma un peļņas pieaugumu.

Kompānijas vadība norāda, ka tiešsaistes veikala apgrozījuma ievērojamais pieaugums vērtējams kā nozīmīgs faktors zīmola atraktivitātes un popularitātes veicināšanā un bijis stabils atbalsts kompānijas pamatdarbībai.

Kopumā "Apranga LV" vadība aizvadīto gadu vērtē pozitīvi.

Uzņēmuma vadība prognozē, ka 2018.gads zīmolam "Zara" būs ļoti nozīmīgs, lai saglabātu iepriekšējos apgrozījuma rādītājus, kas sasniegti, pateicoties cenu samazinājumam.

Kompānijas vadība arī prognozē, ka tiešsaistes tirdzniecības kanāla nozīme kopējos kompānijas darbības rezultātos turpinās pieaugt. Veikalos "Zara" plānots ieviest jaunu vadības struktūru un tehnoloģiskos procesus, kas paaugstinās veikalu snieguma efektivitāti un produktivitāti.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka kompānija 2016.gadā strādāja ar 13,914 miljonu eiro apgrozījumu un 1,441 miljona eiro peļņu.

Uzņēmums ir reģistrēts 2004.gadā un tā pamatkapitāls ir 142 284 eiro. "Apranga LV" pilnībā pieder Lietuvā reģistrētai kompānijai "Apranga Akcine prekybos bendrove".