"Abavas vīna darītavas" jauno degustācijas telpu izveidē ieguldījusi 60 000 eiro

Rīga, 10.aug., LETA. Tukuma novada Ārlavciemā ceturtdien, 9. augustā atklātas jaunās "Abavas vīna darītavas" degustācijas telpas - vīna darītavas bārs un pagrabs, kuru izveidē ieguldīti 60 000 eiro, aģentūru LETA informēja vīna darītavas pārstāvji.

"Mums bija svarīgi radīt mājīgu vīna baudīšanas telpu netālu no galvaspilsētas, kur nepilnas stundas attālumā ikviens var atbraukt un nobaudīt Latvijā ražotu vīnu. Tādā veidā Kurzemes tūrisma maršrutu esam papildinājuši ar jaunu un unikālu pieturas punktu, kur ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir iespēja gan nobaudīt Latvijā ražotu vīnu, gan arī uzzināt visu par tā tapšanas gaitu," teica "Abavas vīna darītavas" saimniece Liene Barkāne.

"Abavas vīna darītavas" saimnieks Mārtiņš Barkāns atzīmēja, ka kopš darbības uzsākšanas vīna ražošanas nozarē, "Abavas vīna darītava" ir piedzīvojusi strauju izaugsmi. "Jau sākotnēji "Abavas vīna darītavas" mērķis ir bijis ražot unikālus produktus ar augsti pievienotu vērtību - gan satura, gan dizaina ziņā. Šobrīd esam daļa no Latvijas modernās garšas vēstnešiem un aktīvi sadarbojamies ar Latvijas vadošajiem restorāniem un vīnziņiem, tomēr mūsu plānos ir ne vien izaugsme vietējā tirgū, bet arī plašākas eksporta iespējas - šobrīd "Abavas" vīns ir novērtēts jau 10 Eiropas valstīs, jo īpaši populāri ir Rabarberu dzirkstošais vīns un "Ābols apiņos" dzirkstvīns," viņš sacīja. Tā kā vairums no šiem tirgiem ir jauni, pagaidām vīna darītava fokusējas uz nostiprināšanos tajos nevis papildu jaunu tirgu apguvi.

"Abavas vīna darītavas" pārstāvji informēja, ka gadā "Abavas vīna darītava" realizē aptuveni 100 tonnas dažādu dzērienu. Ņemot vērā vīnogu audzēšanai labvēlīgo klimatu šogad, "Abavas vīna darītava" plāno kāpināt ražošanas apmērus par 25%.

"Abavas vīna darītava" ir dibināta 2010.gadā un ir Mārtiņa un Lienes Barkānu ģimenes izveidots un attīstīts uzņēmums, kas ražo dzērienus no Latvijā audzētiem augļiem un ogām. Tā ir arī viena no lielākajām vīnogu audzētājām Latvijā, kuras vīnogulāji aizņem vairāk nekā divus hektārus. Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Abavas dārzu" pamatkapitāls ir 32 944 eiro. Kompānija uz pusēm pieder Mārtiņam un Lienei Barkāniem.

2017.gadā SIA "Abavas dārzi" strādāja ar 639 374 eiro apgrozījumu un 643 eiro peļņu.