Tirdzniecības centra "Galerija Azur" rekonstrukcijā plānots ieguldīt apmēram 35 miljonus eiro

Rīga, 8.aug., LETA. Tirdzniecības centru "Azur" pārvaldošā uzņēmuma SIA "MD Galerija Azur" īpašnieks, Lietuvā reģistrētais uzņēmums UAB "KS Holding" tirdzniecības centra "Galerija Azur" rekonstrukcijā plāno ieguldīt apmēram 35 miljonus eiro, aģentūrai LETA pastāstīja tirdzniecības centra "Galerija Azur" direktore Ilze Brazeviča.

Pēc "Galerija Azur" direktores teiktā, 2016.gada oktobrī Lietuvas uzņēmums UAB "KS Holding" iegādājās tirdzniecības centra "Azur" pārvaldošo uzņēmumu SIA "MD Galerija Azur" ar mērķi veikt vērienīgu tirdzniecības centra rekonstrukciju.

Viņa atgādināja, ka pēc tirdzniecības centra rekonstrukcijas ir plānots atvērt ceturto "K Senukai" veikalu Rīgā ar vairāk nekā 20 000 kvadrātmetru lielu platību. Tas būs pirmais jaunā "K Senukai" koncepta veikals Baltijas valstīs. Kopējā ēkas platība pēc rekonstrukcijas ir plānota ap 29 500 kvadrātmetru. Pārveidotajā tirdzniecības centrā jaunās telpās darbosies veikals "Rimi", kā arī citi mazāka formāta veikali, tostarp dažādu ikdienas, interjera un saimniecības preču, kā arī pakalpojumu sniedzēji.



Brazeviča pastāstīja, ka "Galerija Azur” apmeklētājiem ir slēgta kopš šā gada 16.jūlija un pēdējās divas nedēļas aktīvi noritēja tirdzniecības telpu atbrīvošana.

Kā ziņots tirdzniecības centrs "Galerija Azur" uz laiku slēgts, lai 2019.gada otrajā pusgadā pēc rekonstrukcijas apmeklētājiem vērtu durvis jaunā veidolā.

Tirdzniecības un "K-Senukai" biroju centra kopējā platība būs 29 500 kvadrātmetri, bet iznomājamā mazumtirdzniecības platība - 27 100 kvadrātmetri. Iznomājamā enkurnomnieku - "K Senukai" un "Rimi" - platība būs 25 400 kvadrātmetri, bet pārējā mazumtirdzniecības iznomājamā platība - 1700 kvadrātmetri.

Tirdzniecības centram pēc rekonstrukcijas būs divi stāvi, no kuriem pirmajā atradīsies mazumtirdzniecības telpas, bet otrajā stāvā - "K Senukai" biroju centrs. Tāpat tirdzniecības centrā būs autostāvvieta ar 750 spēkratu novietošanas vietām.

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, "MD Galerija Azur" reģistrēta 2002. gadā, tās pamatkapitāls ir 11 872 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Lietuvā reģistrētajam uzņēmumam UAB "KS Holding". 2017. gadu "MD Galerija Azur" noslēdza ar 2,832 miljonu eiro apgrozījumu un 674 628 eiro peļņu.

Jau ziņots, ka 2016. gadā Lietuvā reģistrētajam uzņēmumam UAB "KS Holding" kļūstot par tirdzniecības centru "Azur" pārvaldošā uzņēmuma "MD Galerija Azur" īpašnieci, par tā pastarpināto īpašnieku kļuva Somijas tirdzniecības koncerns "Kesko Oyj".