Maizes ražotāja "Liepkalni" apgrozījums pērn pieauga par 2,7%

Rīga, 7.aug., LETA. Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotājs SIA "Liepkalni" pagājušajā gadā strādāja ar 7,517 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 36,4% - līdz 216 331 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums pagājušajā gadā strādāja nemainīgi stabili, kāpinot uzņēmuma apgrozījuma rādītājus.

Vienlaikus kompānijas vadība norāda, ka līdz ar pastāvīgu darbaspēka izmaksu pieaugumu 2017. darbības gadā pieaudzis arī valsts budžetā iemaksāto nodokļu apjoma pieaugums. Vienlaicīgi ar uzņēmumā nodarbināto atalgojuma pieaugumu, kā arī saistībā ar citu izmaksu pozīciju sadārdzinājumu, samazinājusies kompānijas aizvadītā gada peļņa un rentabilitātes rādītāji, savukārt produkcijas pārdošanas cenas esam saglabājuši iepriekšējā līmenī.

Kompānijas vadība uzsver, ka līdzīgi kā iepriekšējos gados kompānijas produkcijas loģistikas reģions aptver 80% valsts teritorijas. "Esam palielinājuši saražotās produkcijas eksportu partneruzņēmumam Igaunijā "Parnamaed". Aizdodot naudas līdzekļus, esam palīdzējuši OU "Parnamaed" izbūvēt struktūrvienību maiznīca­veikals-kafejnīca," norāda "Liepkalnu" vadība.

"Liepkalnu" vadības ziņojumā teikts, ka 2018.gadā uzņēmums ir apņēmies turpināt stabilu saimnieciskās darbības pakāpenisku izaugsmi. 2018.gada janvāra mēnesī, līdz ar Igaunijas partneruzņēmuma veikala - kafejnīcas atvēršanu pie starptautiskā autoceļa VIA" Baltica", kompānija ir ievērojami palielinājusi produkcijas piegāžu rādītājus partneruzņēmumam Igaunijā.

LETA jau ziņoja, ka "Liepkalniem" nelielu iepriekš uzcelto ceptuvi Igaunijas pilsētā Pērnavā pārcēluši uz citu vietu netālu no Pērnavas virzienā uz Rīgu, kur "Via Baltica'' ceļa malā šogad janvārī atvērta jauna, daudz lielāka maizes ceptuve apvienojumā ar veikalu un kafejnīcu.

Kompānijas īpašnieks Dagnis Čākurs aģentūrai LETA pērn septembrī teica, ka līdz ar ražotnes, veikala un kafejnīcas atvēršanu uzņēmums Igaunijā plāno kāpināt realizācijas apmērus. To izdosies panākt, gan realizējot Igaunijas ražotnē saražoto produkciju uz vietas, gan arī attīstot vairumtirdzniecību Tallinas un Pērnavas reģionā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā "Liepkalni" strādāja ar 7,319 miljonu eiro apgrozījumu un 340 128 eiro peļņu.

"Liepkalni" dibināti 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 194 682 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Dagnim Čākuram.