Pērn nedaudz sarukuši aviopārvadātāja "PrimeraAir Nordic" zaudējumi

Rīga, 3.aug., LETA. Pagājušajā gadā nedaudz sarukuši aviopārvadātāja SIA "PrimeraAir Nordic" zaudējumi, kā arī nedaudz pieaudzis apgrozījums, liecina SIA "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma zaudējumi sarukuši par 3,3% - no 2,96 miljoniem eiro 2016.gadā līdz 2,86 miljoniem eiro pērn.

Savukārt "PrimeraAir Nordic" apgrozījums auga par 7,1% - no 89,39 miljoniem eiro 2016.gadā līdz 95,71 miljonam eiro pagājušajā gadā.

Kompānijas vadības ziņojumā norādīts, ka zaudējumi 2017.gadā saistīti ar vienas no deviņām flotē esošās lidmašīnas tehniskajām problēmām, kuru rezultātā nebija iespējams veikt lidojumus. Plānoto lidojumu nodrošināšanai tika nomātas lidmašīnas. Tāpat pērn ievērojami palielinājās degvielas izmaksas.

2017.gadā "PrimeraAir Nordic" parakstīja līgumu par astoņu jaunu "Boeing 737 Max" lidmašīnu iegādi. Lidmašīnas plānots piegādāt 2019.-2020.gadā. Plānots, ka visas jaunās lidmašīnas tiks reģistrētas Latvijā. Uzņēmums ar jaunu lidmašīnu iegādi cer uzlabot rentabilitāti.

"PrimeraAir Nordic" ietilpst Islandē reģistrētajā kompānijā "Primavera Travel Group", kas ir viens no lielākajiem ceļojumu aģentūru operatoriem Ziemeļeiropā un Islandē. "PrimeraAir Nordic" nodrošina pasažieru aviopārvadājumus, galvenokārt pēc ceļojumu aģentūru pasūtījumiem, kā arī uzņēmums nodrošina lidmašīnu nomas pakalpojumus, to tehnisko uzturēšanu.

Pagājušā gada beigās Latvijā bija reģistrētas septiņas no deviņām "Primavera Travel Group" lidmašīnām.

SIA "PrimeraAir Nordic" reģistrēta 2014.gada maijā. Tās pamatkapitāls ir 35 000 eiro un visas daļas pieder Islandē reģistrētai kompānijai "Primera Air ehf".