"Creamfinance Latvia" pirmo pusgadu noslēdz ar vairāk nekā 2,5 miljonu eiro apgrozījumu

Rīga, 2.aug., LETA. Plaša patēriņa finanšu pakalpojumu sniedzēja "Creamfinance Latvia" apgrozījums gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir palielinājies par 53%, sasniedzot vairāk nekā 2,5 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Savukārt valstij nodokļos un nodevās uzņēmums pusgada laikā nomaksājis gandrīz 286 000 eiro, kas ir par 30% vairāk nekā līdzvērtīgā laika periodā pērn.

Šā gada sešu mēnešu laikā, salīdzinot ar līdzvērtīgu laika periodu aizvadītajā gadā, ir būtiski palielinājies kopējais pieprasījums pēc uzņēmuma sniegtajiem pakalpojumiem Latvijā. Tas rezultējies ar "Creamfinance Latvia" zīmolu "Crediton.lv" un "Ladyloan.lv" unikālo klientu skaita pieaugumu 13% apmērā.

Vienlaikus gandrīz par ceturtdaļu jeb 22% ir palielinājies izsniegto kredītu apmērs, turpretim izsniegto kredītu skaits ir samazinājies par 6%.

"Šie divi rādītāji ir savstarpēji ļoti cieši saistīti un norāda uz vairākām būtiskām lietām. Pirmkārt, redzam, ka līdzās tam, ka pieaug pieprasījums pēc mūsu uzņēmuma finanšu pakalpojumiem, pieaug arī pieprasījums pēc lielākiem aizdevuma apjomiem uz garākiem termiņiem - tas norāda uz sabiedrības maksātspējas pieaugumu un kopējo ekonomikas attīstību. Otrkārt, apzinoties, ka naudas aizņemšanās ir nopietns un pārdomāts lēmums, ļoti daudz darām, lai mūsu kredītrisku novērtējuma modelis būtu vēl stingrāks. Pateicoties tam ir palielinājies atteikumu skaits, kas tiešā veidā korelē ar izsniegto aizdevumu daudzumu," skaidroja "Creamfinance Latvia" izpilddirektore Līga Treiliha.

Līdz 2018.gada beigām "Creamfinance Latvia" plāno stiprināt savas pozīcijas vietējā alternatīvo finanšu pakalpojumu sniedzēju tirgū, nozīmīgs solis ceļā uz to ir jauna finanšu pakalpojuma piedāvājums - "Creamcredit.lv". Jaunās tiešsaistes aizdevumu platformas izveidē investēti aptuveni divi miljoni eiro, ko plānots atgūt tuvāko piecu gadu laikā. Tāpat līdz gada beigām uzņēmums plāno par 10% palielināt darbinieku skaitu, piedāvājot jaunas darba vietas klientu apkalpošanas speciālistiem un risku analītiķiem.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Creamfinance Latvia" pērn strādāja ar 3,703 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 35,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi saruka 3,5 reizes un bija 93 822 eiro.

Kompānija reģistrēta 2010.gada aprīlī, un tās pamatkapitāls ir 4,96 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Kiprā reģistrētā holdingkompānija "Cream Finance Holding Ltd".

"Creamfinance Latvia" pamatdarbība ir īstermiņa aizdevumi, patēriņa kredīti un kredītlīnijas. Patlaban uzņēmuma pārstāvētajās valstīs darbojas 13 tiešsaistes kredītu zīmoli kā "CreamCredit.lv", "LadyLoan.lv", "CreditOn.lv", "CreditOn.cz", "CreditAir.cz", "LendOn.pl", "ExtraPortfel.pl", "Efino.pl", "CreditOn.ge", "LendOn.dk", "LendOn.mx", "Creditosi.com" un "Contante.es".