Atkritumu apsaimniekotājs Vidzemē rīko stikla iepakojuma vākšanas akciju

Rīga, 1.aug., LETA. No šodienas mēnesi notiks Vidzemes pašvaldību SIA "ZAAO" organizēta izlietotā stikla iepakojuma vākšanas akcija "Stikllotto", kuras laikā, nogādājot uz eko laukumiem vismaz desmit tukšas stikla pudeles vai burkas, ir iespēja piedalīties balvu izlozē, aģentūru LETA informēja atkritumu apsaimniekotāja sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Leimane.

"ZAAO" 2017.gadā savāca un pārstrādei nodeva 2128 tonnas stikla iepakojumu, un uzņēmumā uzsver, ka stiklu var pārstrādāt bezgalīgi, ražojot jaunus stikla izstrādājumus.

Akcijā var nodot tikai izlietotas, izskalotas pudeles un burkas, tās var būt saplīsušas. Pudeles un burkas var būt ar etiķetēm un metāla vākiem vai korķiem. Akcijā nevar nodot keramikas pudeles, spoguļus, vāzes, fajansa un porcelāna traukus, kosmētikas stikla pudelītes un trauciņus, jo tiem ir nepieciešams cits pārstrādes process.

Eko laukumos privātpersonas var nodot arī nolietotu sadzīves elektrotehniku, sadzīvē radušos bīstamos atkritumus, zaļos un lielgabarīta atkritumus, būvgružus, kā arī kopš šā gada pavasara - apavus. Uzņēmuma eko laukumi izvietoti Apē, Cēsīs, Valmierā, Krimuldā, Smiltenē, Saulkrastos un citviet. Akcija ir spēkā tikai "ZAAO" darbības reģionā.

"ZAAO" ir pašvaldību uzņēmums, kas nodrošina atkritumu savākšanu, šķirošanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārvadāšanu, apglabāšanu un sabiedrības izglītošanas aktivitātes. Pērn uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 6 205 444 eiro, bet zaudējumi bijuši 93 770 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.