IT uzņēmuma "Mikrotīkls" apgrozījums pērn pieauga par 12,7%

Rīga, 30.jūl., LETA. Informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmums "Mikrotīkls" pērn strādāja ar 251,623 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka par 34,7% un bija 43,256 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskatā norādīts, ka kompānijas ieņēmumi no datu komunikāciju iekārtu pārdošanas Eiropas Savienībā un trešajās valstīs bija 238,547 miljoni eiro, ieņēmumi iekšzemē bija 4,959 miljoni eiro, bet ieņēmumi no programmatūras pārdošanas un pakalpojumu sniegšanas Eiropas Savienībā un trešajās valstīs bija 753 289 eiro.

Kā liecina gada pārskats, lielākie Eiropas Savienības noieta tirgi bija Polija, Čehija, Spānija, Itālija, Vācija, Ungārija un Lietuva. Savukārt trešajās valstīs lielākie noieta tirgi bija ASV, Apvienotie Arābu Emirāti, Krievija, Indija, Dienvidāfrika, Taizeme un Argentīna.

Vadība minēja, ka pērn kompānija attīstīja jaunu produktu izstrādi un palielināja eksporta realizācijas apmērus. Savukārt peļņas rādītāji samazinājās valūtas kursa svārstību rezultātā.

Tostarp "Mikrotīkls" pērn iegādāja jaunu datortehniku un uzlaboja darba vietu aprīkojumu, kā arī noslēdza līgumu ar ražotāju atbildības sistēmu "Latvijas Zaļais punkts" par atkritumu savākšanu un pārstrādi, lai elektronikas nozarē izmantojamās videi kaitīgās komponentes neietekmētu apkārtējo vidi.

Nākotnē "Mikrotīkls" vadība plāno tirdzniecības apmēru stabilizēšanos, vienlaikus nepārtraukti strādājot pie jaunu produktu izstrādes, kā arī vairojot iepriekšējos darbības gados iemantoto klientu uzticību kompānijas produkcijai.

"Mikrotīkls" reģistrēts 1996.gada martā, un tā pamatkapitāls ir 2840 eiro. Kompānijas kapitāls vienādās daļās pieder valdes priekšsēdētājam un ASV pilsonim Džonam Mārtinam Tulijam un valdes loceklim Arnim Riekstiņam.

2016.gadā kompānija strādāja ar 223,285 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,3% vairāk nekā 2015.gadā, bet peļņa pieauga par 7,9% un bija 66,241 miljons eiro.

"Mikrotīkls" pamatdarbība ir datu komunikāciju sistēmu izveidošana un pakalpojumu sniegšana.