Viesnīcu operatora SIA "Mogotel" apgrozījums pērn pieauga par 8,5%

Rīga, 27.jūl., LETA. Viesnīcu operatora SIA "Mogotel", kas pašlaik pārstāv vairākas "Rixwell Hotels" un "Wellton" zīmolu viesnīcas, apgrozījums pagājušajā gadā bija 17,686 miljoni eiro, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 2,6% - 325 205 eiro, liecina informācija ''Firmas.lv''.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma palielinājuma iemesls ir atlīdzības par viesnīcu operēšanu pieaugums. 2017. gadā kompānija palielināja pārdošanas rezultātus pateicoties jaunu viesnīcu piesaistei tīklam, piedāvājuma klāsta palielināšanai un klientu kategorijas paplašināšanai, kā arī, pateicoties informācijas tehnoloģiju inovācijām, veiksmīgi izvelētai pārdošanas un mārketinga stratēģijai, ieguldījumam darbinieku apmācībās un attīstībā. Gada rezultātus sekmēja izmaksu kontroles sistēmas uzlabošana, pārdošanas kanālu efektīva sadale, vairāk koncentrējoties uz tiešiem klientiem nevis sadarbību ar starpniekiem.

2017.gadā kompānija aktīvi turpināja 2016. gadā iesākto darbu pie uzņēmuma esošo procesu standartizācijas, kontroles un optimizācijas.2017. gadā aktīvi darbojās kompānijas attīstības nodaļa, veicinot pārrunas ar potenciālajiem partneriem saistībā ar jaunu viesnīcu piesaisti, kas arī vainagojās ar panākumu - pērn tika noslēgti divi jauni viesnīcas operēšanas līgumi.

Tāpat uzņēmuma vadība norāda, ka kompānijas darbība aizvadītajā gadā kopumā bija veiksmīga un tās attīstību ietekmēja vairāki faktori - divu jaunu trīszvaigžņu viesnīcu pievienošana viesnīcu tīklam, kas sekmēja iespēju paplašināt piedāvājuma klāstu patērētāju auditorijai, neliels, bet stabils tūristu skaita pieaugums, kā arī viesnīcu zīmolu "Wellton" un "Rixwell" attīstība un atpazīstamība, efektīvāka klientu piesaistes sistēma un tās attīstība, pastāvīgo klientu skaita palielināšana un efektīva pārdošanas un cenu politika.

Kompānijas vadība norāda, ka iepriekš minētā rezultātā palielinājās uzņēmuma klientu skaits, samazinājās starpniecības komisiju izmaksas, kā arī uzņēmums panāca efektīvāku izmaksu kontroles un finanšu kontroles sistēmu un efektīvu pārdošanas un mārketinga stratēģiju un informācijas tehnoloģiju risinājumu attīstību.

Viesnīcu operators "Mogotel" pašlaik pārstāv jau 11 "Rixwell Hotels" un divas "Wellton" zīmolu viesnīcas. Divas "Wellton" zīmola viesnīcas atrodas Rīgā - "Wellton Centrum Hotel & SPA" un 'Wellton Riga Hotel & SPA". Septiņas no "Rixwell" zīmola viesnīcām atrodas Rīgā – "Rixwell Elefant Hotel", "Rixwell Old Riga Palace Hotel", "Rixwell Gertrude Hotel", "Rixwell Terrace Design Hotel", "Rixwell Centra Hotel", “Rixwell Irina Hotel", "Rixwell Domus Hotel". Savukārt viena no "Rixwell" zīmola viesnīcām "Rixwell Bauska Hotel" atrodas Bauskā, bet "Rixwell Old Town Hotel" atrodas Igaunijas galvaspilsētā Tallinā.

SIA "Mogotel" 2016.gadā strādāja ar 16,294 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 127 128 eiro apmērā.

SIA "Mogotel" dibināta 2011.gadā un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Vadims Muhins.