Tūrisma operatora "Tez Tour" apgrozījums pērn pieauga par 38,4%; peļņa - 520 444 eiro

Rīga, 26.jūl., LETA. Tūrisma operators "Tez Tour" pērn strādāja ar 25,941 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 38,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga 1,7 reizes un bija 520 444 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā sacīts, ka pērn kompānija turpināja attīstību tūrisma nozarē un nodrošināja sniedzamo pakalpojumu kvalitāti. "Tez Tour" organizēja ceļojumus un piedāvāja viesnīcu izvēli kūrortu valstīs, kā arī atklāja čarterlidojumu atpūtas programmas uz Sicīliju un Čezanatiko, Itāliju, kā arī Kipru. Tāpat "Tez Tour" pilnveidoja ziemas programmas, kas saistās ar slēpošanas kūrortiem kā Austriju un Itāliju, un organizēja papildu lidojumus uz Zalcburgu, Austriju, gada nogalē.

Vadības ziņojumā norādīts, ka nākotnē "Tez Tour" plāno palielināt tūrisma plūsmu ne tikai no Latvijas, bet arī uz Latviju visa gada garumā, jo tieši tūristu plūsmas sezonalitāte līdz šim ir bijusi viena no galvenajām uzņemoša tūrisma problēmām. Kompānija plāno izmantot Latvijas pozitīvo tēlu, kā arī savu spēju sniegt tūrisma pakalpojumus, kas atbilst tūristu patlaban galvenajām prasībām, kas attiecas uz atpūtu.

Nākotnē "Tez Tour" attīstīs izstrādāto stratēģiju, palielinās pārdošanas apmērus un tirgus daļas. Kompānija izstrādās un piedāvās tūrisma tirgū jaunus lidojumus, kūrortus, viesnīcas un ekskursijas tūres. Galvenokārt attīstīs kalnu slēpošanas tūres, vienlaikus saglabājot pludmales atpūtas un izzinošā tūrisma ceļojumu piedāvājumus uz Ēģipti un Spānijai piederošo Tenerifes salu.

Kompānija reģistrēta 2002.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 2828 eiro. "Tez Tour" vienīgais īpašnieks ir Luksemburgā reģistrētais uzņēmums "Azimuth Investments S.A."

"Tez Tour" 2016.gadā strādāja ar 18,734 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,5% mazāk nekā 2015.gadā, bet peļņa saruka par 32% un bija 309 520 eiro.