LMT: Noslēdzot valdībai un "TeliaCompany" saprašanās memorandu, ir būtiski saglabāt konkurenci starp nozares "galvenajiem spēlētājiem"

Rīga, 25.jūl., LETA. Pēc mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" (LMT) īpašnieces "TeliaCompany" un valdības noslēgtā saprašanās memoranda iespējamā funkciju dublēšanās starp nozares "galvenajiem spēlētājiem" nostiprinās nepieciešamo konkurenci, aģentūrai LETA sacīja LMT prezidents Juris Binde.

Viņš norādīja, ka funkciju dublēšanās dēļ LMT nav gatavs atteikties ne no kā par labu telekomunikācijas uzņēmumam "Lattelecom", jo konkurence ir attīstības galvenais virzītājspēks un tas nāk par labu klientiem.

"Viens no piemēriem ir televīzijas attīstība. Pēc tam, kad mēs sākām "LMT Straumi" un "Mājas viedtelevīziju", televīzijas tirgus strauji sāka attīstīties, un arī citi operatori sāka piedāvāt daudz mūsdienīgākus un progresīvākus risinājumus. Tādēļ es nekādu problēmu neredzu," skaidroja Binde.

Savukārt jautāts, vai noslēgtais memorands iezīmē, kā abi akcionāri rīkosies, Binde norādīja, ka no uzņēmuma darbības viedokļa īstermiņā tas nenozīmē gandrīz neko, jo uzņēmums darbojas atbilstoši savai stratēģijai, plāniem, uzdevumiem un budžetam. "Mēs turpinām attīstīties tā, kā tas ir ieplānots. Ilgtermiņā tas savukārt ir labi, ka akcionāri ir vienojušies par savas darbības koordināciju. Kas no tā visa iznāks? Tad jau redzēsim," teica LMT prezidents, papildinot, ka memorandā ir iezīmēti tālākie soļi, ko abas puses darīs.

Tostarp par LMT ar "Lattelecom" apvienošanās iespēju Binde atzīmēja, ka patlaban šis jautājums nav aktuāls.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, LMT apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 3,7% salīdzinājumā ar 2016.gadu un bija 163,664 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa palielinājās par 26,2% - līdz 30,674 miljoniem eiro.

LMT reģistrēts 1992.gadā kā pirmais mobilo sakaru operators valstī. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Lattelecom" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - Privatizācijas aģentūrai.