Nebanku kreditētāja "Capitalia" konsolidētā peļņa pusgadā pieaugusi līdz 54 685 eiro

Rīga, 24.jūl., LETA. Nebanku kreditētāja "Capitalia" konsolidētā peļņa šogad pirmajā pusgadā bija 54 685 eiro, kas ir par 34,8% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, savukārt kompānijas apgrozījums samazinājies par 7,8% un bija 596 897 eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Paziņojumā teikts, ka, atbilstoši stratēģijai, uzņēmums ir samazinājis kopējo aktīvu apmēru līdz 3,54 miljoniem eiro, savukārt pārvaldīto uzņēmumiem izsniegto aizdevumu portfelis ir kāpis līdz 5,624 miljoniem eiro.

Šā gada pirmajā pusgadā "Capitalia" turpināja fokusu uz jaunu klientu un partneru piesaisti visās Baltijas valstīs. Tāpat tika turpināti sagatavošanās darbi, lai refinansētu uzņēmuma izlaistās obligācijas, kuru dzēšanas termiņš ir šī gada oktobris.

"Vasaras mēnešos regulāri tiek izjusta zemāka klientu aktivitāti, kas dod iespēju mums pilnveidot un atjaunot darbības procedūras un uzlabot organizatorisko darbību. Šī projekta ietvaros mēs turpinām reorganizācijas procesu, lai pavienotu meitassabiedrības un turpinātu darbību Lietuvā un Igaunijā ar filiāļu starpniecību," teikts uzņēmuma paziņojumā biržai.

Turpmākajā ceturksnī "Capitalia" turpinās veikt iesāktos reorganizācijas darbus, kā arī veiks gatavošanos aktīvākam finansējuma pieprasījuma vilnim no klientiem rudenī. Īpašu vērību plānots vērst rēķinu pārdošanas produkta attīstībai, kurā "Capitalia" saredz lielisku potenciālu visās Baltijas valstīs.

2017.gada pirmajā pusgadā "Capitalia" konsolidētā peļņa bija 40 576 eiro, savukārt kompānijas apgrozījums bija 647 549 eiro.

"Capitalia" ir izveidota 2007.gadā, un tās vienīgais īpašnieks, pēc "Firmas.lv" datiem, ir Simons Tamuļonis, taču uzņēmums ir akciju sabiedrība, tādēļ tam nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija var neatbilst patiesībai. Kompānijas padomes priekšsēdētājs ir Mārtiņš Krūtainis, bet valdes priekšsēdētājs - Juris Grišins.