"Severstal Distribution" grupas apgrozījums pērn pieauga par 45%

Rīga, 24.jūl., LETA. Metālapstrādes uzņēmuma "Severstal Distribution" konsolidētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 415,437 miljoni eiro, kas ir par 45% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt grupas peļņa pieauga divas reizes un sasniedza 19,393 miljonus eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Savukārt pati SIA "Severstal Distribution" pērn strādāja ar 396,995 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 42,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 1,9 reizes un bija 14,785 miljoni eiro.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītajā gadā tērauda izstrādājumu patēriņš Eiropas tirgos pārsniedza 162 miljonus tonnu un palielinājās par 2,9% salīdzinot ar 2016.gadu. Tērauda cenas gada laikā bija nestabilas, un to augšupejošā tendence tika balstīta uz pieprasījumu un piedāvājumu svārstībām vietējos tirgos, nevis uz faktisku tērauda patēriņa pieaugumu.

Taču, attīstot tērauda piegādes pakalpojumu, grupai ir izdevies saglabāt ievērojamu pārdošanas apmēru pieaugumu, neraugoties uz tirgus situāciju. Pērn "Severstal Distribution" grupa pārdeva 742 000 tonnas tērauda izstrādājumu, kas ir 9% pieaugums.

"Severstal Distribution" pārdošanas apmēri Baltijas valstīs aizvadītajā gadā pieauga par 14%, sasniedzot 260 000 tonnas. Pārdošana Baltijas valstīs veidoja 36% no grupas kopējā apgrozījuma 2017.gadā. Turpretī 46% no kopējā grupas apgrozījuma veidoja pārdošanas apmēri Centrāleiropā un Austrumeiropā, ieskaitot Poliju, Čehiju un Slovākiju. Pārdošanas apmēri šajā reģionā 2017.gadā saglabājās iepriekšējā līmenī, sasniedzot 335 000 tonnas. Tajā pašā laikā 11% vai 80 000 tonnas no grupas kopējā apgrozījuma ir attiecināmi uz klientiem Somijā un Zviedrijā. Pārdošanas apmēri šajos tirgos aizvadītajā gadā pieauga par 7%. Pārdošana pārējos tirgos veidoja atlikušos 7% no grupas kopējā apgrozījuma.

Pagājušajā gadā grupas uzņēmumi turpināja palielināt produkcijas ar lielāku pievienoto vērtību pārdošanas apmērus, pārstrādājot tērauda velmējumus savos metāla servisa centros un cauruļu ražošanas rūpnīcās Latvijā un Polijā.

Saskaņā ar grupas stratēģisko plānu līdz 2021.gadam, uzņēmums turpmākajos piecos gados plāno pakāpeniski palielināt pārdošanas apmēru savos mērķa tirgos. Plānots, ka ikgadējais pieauguma temps veidos 3-6%, atkarībā no tā, vai tiks ieviestas ierobežojošās antidempinga nodevas karsti velmētajai tērauda produkcijai vai nē. Grupas mērķa tirgi nemainīgi saglabājas Baltijas valstis, Somija, Zviedrija, Vācija, Polija, Čehija un Slovākija.

2016.gadā "Severstal Distribution" konsolidētais apgrozījums bija 286,61 miljons eiro, bet grupas peļņa - 9,674 miljoni eiro.

Savukārt "Severstal Distribution" 2016.gadā strādāja ar 279,358 miljonu eiro apgrozījumu un 7,855 miljonu eiro peļņu.

"Severstal Distribution" ir dibināta 1992.gadā Latvijā, uzņēmuma galvenās darbības jomas ir metinātu cauruļu ražošana un rūpnieciskā metālapstrāde, kā arī metālprodukcijas tirdzniecība. Uzņēmumam pieder meitasuzņēmums Polijā - cauruļu ražošanas rūpnīca "Severstal Distribution Sp. z o.o.". Gandrīz 90% no "Severstal Distribution" kopējā pārdošanas apjoma tiek eksportēti uz Somiju, Zviedriju, Igauniju, Lietuvu, Poliju, Čehiju, Vāciju un citām ES valstīm.

"Severstal Distribution" 100% kapitāldaļu īpašniece ir Krievijas publiskā akciju sabiedrība "Severstaļ".