"Scandagra Latvia" apgrozījums pērn samazinājās par 5,2%

Rīga, 23.jūl., LETA. Latvijas lauksaimniecības nozares uzņēmums SIA "Scandagra Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 73,752 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,2% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 30,7% - līdz 582 043 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka lielāko daļu no kompānijas apgrozījuma - 78,89% - pērn veidoja graudu un minerālmēslu pārdošana. Uzņēmuma apgrozījuma kritums pērn galvenokārt skaidrojams ar minerālmēslu cenu kritumu. Tajā pašā laikā kompānijas vadība norāda, ka uzņēmuma ražoto augu aizsardzības līdzekļu, sēklu un kaļķa pārdošanas apmēri salīdzinājumā ar gadu iepriekš ir palielinājušies par 5,15%.

Pērn kompānija pamatlīdzekļu iegādē kopumā ieguldīja 554 000 eiro. Aizvadītajā gadā uzņēmums nodarbināja vidēji 58 darbiniekus, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš.

"Scandagra Latvia" vadība norāda, ka šogad uzņēmums plāno palielināt tirgus daļu augu aizsardzības līdzekļu pārdošanā no 15% līdz 17%, nostiprinot esošās pozīcijas minerālmēslu un graudu pārdošanā/iepirkšanā, palielinot pārdošanas apmērus. Kompānija šogad plāno palielināt apgrozījumu par 23%.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā kompānija strādāja ar 77,836 miljonu eiro apgrozījumu un 840 149 eiro peļņu.

"Scandagra Latvia" ir reģistrēts 2009.gadā, un kompānijas pamatkapitāls ir trīs tūkstoši eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais uzņēmums "Scandagra Group". "Scandagra Latvia" ir viens no lielākajiem Latvijas lauksaimniecības nozares uzņēmumiem, kas nodarbojas ar zemniekiem nepieciešamo preču tirdzniecību, kā arī graudu pirkšanu un pārdošanu.