Zivju pārstrādātāja "Līcis-93" apgrozījums pērn pieauga par 15,9%

Rīga, 19.jūl., LETA. Zivju pārstrādes uzņēmums "Līcis-93" pagājušā gadā strādāja ar 5,401 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās 4,3 reizes - līdz 457 894 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānijas galvenie darbības virzieni pagājušajā gadā nav mainījušies - kompānija turpināja iegūt zivis, ražot zivju konservus un metāla kārbas, kā arī remontēja zvejas kuģus un nomāja kuģu piestātnes.

Vienlaikus kompānijas vadība uzsver, ka uzņēmuma zivju konservu ražošanas un pārdošanas apmēru joprojām ietekmēja 2015.gada jūnijā noteiktais aizliegums ievest Krievijā un citās ar to saistītajās valstīs Latvijā ražotos zivju konservus. Tajā pašā laikā "Līcis-93" turpināja darbu, ieviesa jaunus produkcijas un iepakojumu veidus.

Kompānijas vadība norāda, ka, neraugoties uz vispārējo finansiāli joprojām sarežģīto situāciju, pērn atsevišķi kompānijas rādītāji uzlabojās. Piemēram, vidējais strādājošo skaits pieauga par 17%, kas ir vidēji par 37 strādājošajiem vairāk. Savukārt uzņēmuma ražošanas apmērs kāpa par 21,2%, apgrozījums auga par 15,9%. Pērn "Līcis-93" saražoja 8,7 miljonus dažāda veida un fasējuma zivju konservu.

"Līcis-93" vadība norāda, ka, neraugoties uz sarežģīto situāciju nozarē un uzņēmumā, kompānijas vadībai ir izdevies saglabāt ražošanu, uzturēt saražotās produkcijas kvalitāti un paplašināt produkcijas sortimentu.

2018.gada rudenī kompānija plāno palielināt saražotās produkcijas apmēru un strādājošo skaitu, kas ļaus uzņēmumam optimālāk izmantot ražošanas jaudas, samazināt izmaksas un līdz ar to saražotā produkta pašizmaksu, kā arī labāk konkurēt zivju produkcijas pārdošanas tirgū.

Jau ziņots, ka "Līcis-93" 2016.gadā strādāja ar 4,661 miljona eiro apgrozījumu, bet kompānijas zaudējumi bija 105 626 eiro.

"Līcis-93" ir dibināts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,146 miljoni eiro. "Līcis-93" pieder uzņēmumam "Gamma Holdings A.O.I." (87,63%) un vairākām privātpersonām. Uzņēmums galvenokārt ražo zivju konservus - šprotes eļļā. Uzņēmumam ir divi zivju pārstrādes cehi Kolkas un Ģipkas ciemā, kas atrodas Baltijas jūras Rīgas jūras līča piekrastē. "Līcim-93" pieder arī zvejas flote.