Kokmateriālu apstrādātāja "Timberex Group" apgrozījums pērn pieauga par 9,1%

Rīga, 13.jūl., LETA. Kokmateriālu apstrādes uzņēmums "Timberex Group" pagājušajā gadā strādāja ar 20,621 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 18% - līdz 122 531 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn ar nolūku turpināt zāģmateriālu pārstrādes un ražošanas paplašināšanu uzņēmums turpināja uzsākto ražošanas telpu rekonstrukciju, ražošanas angāra "Medis" Tumē būvniecību, kā arī esošo iekārtu modernizāciju.

Pērn kompānija turpināja arī ražot pamatprodukciju - jumta latas, kā arī ražoja celtniecības sastatņu dēļus un nodrošināja kalibrēšanu. Pērn kompānija tālākai pārstrādei iepirka zāģbaļķus un dēļus 89 518 kubikmetru apmērā. Tāpat pagājušajā gadā uzņēmums vienai no lielākajām Lielbritānijas jumta būvmateriālu tirdzniecības kompānijā "SIG Trading Ltd" nosūtīja zāģmateriālus - jumta latas, sastatņu dēļus un citu produkciju 60 454 kubikmetru apmērā.

"Timberex Group" vadība arī norāda, ka aizvadītajā gadā uzņēmums testa režīmā turpināja ražot jumta klājumu stiprinājumu. "Pagaidām šo produktu ražošana un tirdzniecība notiek testa režīmā un nelielos apmēros, taču tam ir augsta izaugsmes perspektīva un nākotnē pie produkcijas noieta būtiska pieauguma plānots izveidot savu nelielu ražotni," norāda kompānijas vadība.

2018.gadā kompānija plāno turpināt nodarboties ar kokmateriālu pārstrādi, zāģmateriālu ražošanu, apstrādi un tirdzniecību, kā arī sniegt pakalpojumus savā nozarē. Tāpat šogad uzņēmums turpinās strādāt arī pie eksporta attīstības, jaunu tirgu izpētes un apguves, kā arī savu pozīciju nostiprināšanas tirgū. Šogad kompānija par prioritāti izvirza ražošanas cikla efektivitātes kāpināšanu un pārstrādes lietderīgā iznākuma palielināšanu.

Jau ziņots, ka "Timberex Group" 2016.gadā strādāja ar 18,9 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 87,8% un sasniedza 149 540 eiro.

"Timberex Group" ir reģistrēta 2008.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 1,888 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes uzņēmumam "SM Roofing Supplies Ltd", kā arī četrām Latvijas privātpersonām. Kompānijas pamatdarbība ir apaļkoku pārstrāde - kokmateriālu zāģēšanas, ēvelēšanas un impegrēšanas pakalpojumi. "Timberex Group" ražo augstas kvalitātes egles un priedes jumta līstes un stalažu dēļus, liecina informācija kompānijas mājaslapā.