Minerālmēslu tirgotāja "Uralkali Trading" apgrozījums pērn sasniedzis 2,055 miljardus eiro

Rīga, 12.jūl., LETA. Krievijas kālija minerālmēslu ražotāja "Uralkaļij" meitasuzņēmums Latvijā SIA "Uralkali Trading" pagājušajā gadā, kas kompānijai bija pirmais 12 mēnešu darbības periods, strādāja ar 2,055 miljardu eiro apgrozījumu un 17,992 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskatā norādīts, ka pērn "Uralkali Trading" ieņēmumi no kālija hlorīda vairumtirdzniecības bija 2,149 miljardu eiro apmērā, savukārt piešķiro atlaižu apmērs veidoja 94,04 miljonus eiro. Savukārt "Uralkali Trading" lielākie noieta tirgi 2017.gadā bija Brazīlija, Dienvidaustrumu Āzija, Ķīna, Eiropa, Indija, kā arī ASV un Latīņamerika.

"Uralkali Trading" gada pārskata vadības ziņojumā atzīmēts, ka pērn minerālmēslojuma ražotāji pasūtījumus Ķīnai un Indijai piegādāja tikai vasarā. Tajā pašā laikā pieauga līguma cenas, kas deva papildu impulsu globālo minerālmēslojuma cenu pieaugumam, kam sekoja papildu pieprasījuma pieaugums.

"Pozitīvā tendence, kas pēdējā gada laikā ir vērojama pasaules minerālmēslojumu tirgū, turpina nostiprināties 2018.gadā. Kālija mēslošanas līdzekļu cenas pieaug gandrīz visos galvenajos patēriņa tirgos," teikts vadības ziņojumā, piebilstot, ka kompānija nākotnē turpinās uzlabot darbības rezultātus.

"Uralkali Trading" pirmajā finanšu gadā, kas ilga vairāk nekā 17 mēnešus, proti, no 2015.gada 15.jūlija līdz 2016.gada 31.decembrim, strādāja ar 1,795 miljardu eiro apgrozījumu un 12,994 miljonu eiro peļņu.

"Uralkaļij" ir viens no lielākajiem kālija minerālmēslu ražotājiem pasaulē, kontrolējot aptuveni piekto daļu tirgus. Kompānija minerālmēslus iegūst un apstrādā Krievijas pilsētā Berezņiki un Solikamskas apkārtnē.