Mediju satura producents "Onair Studios" apgrozījums pērn samazinājās par 2,5%

Rīga, 11.jūl., LETA. Mediju satura producētāja SIA "Onair Studios" pērn strādāja ar 1,525 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,5% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās 2,1 reizes un bija 46 583 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskatā norādīts, ka pērn ieņēmumi par producēšanas pakalpojumiem bija 1,242 miljonus eiro, bet ieņēmumi par producēšanas pakalpojumiem no radniecīgām sabiedrībām bija 283 253 eiro.

Pērn "Onair Studios" sākusi darbību jaunā sfērā, sniedzot jaunajiem mūziķiem producenta un mārketinga pakalpojumu, lai turpmāk palielinātu kompānijas apgrozījumu un peļņu. "Onair Studios" grupas uzņēmumiem pērn producēti gan pavasara, gan rudens sezonas svētdienas vakaru šovi, kā arī televīzijas šovs "X Faktors".

"Onair Studios" vadība norādīja, ka kompānijas peļņa samazinājās, jo tirgū pieaug pieprasījums pēc sarežģītājiem un izmaksu ziņā dārgākiem projektiem, kas nepieļauj saglabāt tik augstu peļņas procentu. Tostarp tirgū notiekot pārdale, ienākot jauniem uzņēmumiem.

Nākotnē kompānija plāno turpināt sadarbību ar saviem lielākajiem klientiem, realizēs jaunus televīzijas formātus, strādā pie jauna šova izstrādes, kā arī turpinās strādāt digitālo projektu jomā, piedaloties izsludinātajos konkursos ar videomateriālu izveidošanu. Tāpat "Onair Studios" veido kontaktus ar Igaunijas televīzijām, lai piedāvātu satura ražošanas pakalpojumus.

"Onair Studios" reģistrēts 2014.gada aprīlī, un tā pamatkapitāls ir 3000 eiro. Kompānijas 67% kapitāls pieder Zviedrijā reģistrētai holdingkompānijai "Paprika Holding AB" un 33% kapitāls - audiovizuālā satura producētājam "On Air", kura vienīgā īpašniece ir Ilze Ūdre.

2016.gadā "Onair Studios" strādāja ar 1,564 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 20,9% vairāk nekā 2015.gadā, bet peļņa samazinājās par 33,4% un bija 99 943 eiro.

Kompānijas pamatdarbība ir audiovizuālo projektu producēšana televīzijas kanāliem, reklāmas materiāla ražošana, kā arī informatīvo materiālu veidošana sociālajiem tīkliem. Tostarp "Onair Studios" piedāvā producēšanas pakalpojumus arī seriālu un dokumentālo filmu ražošanā.