Pasažieru pārvadātāja "Nordeka" apgrozījums pērn pieauga par 12,6%

Rīga, 11.jūl., LETA. Pasažieru pārvadātājs AS "Nordeka" pērn strādāja ar 14,602 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt pretēji iepriekšējā gada zaudējumiem, kompānijas peļņa bija 1,51 miljons eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Nordeka" gada pārskatā sacīts, ka ieņēmumi no pamatdarbības bija 7,281 miljons eiro, no mērķsubsīdijas - 7,168 miljoni eiro, savukārt pārējie kompānijas ieņēmumi bija 127 019 eiro, bet ieņēmumi no komisijas un starpniecības bija 25 368 eiro.

Kā liecina vadības ziņojums, kompānijas būtiskāko apgrozījuma pieaugumu veidoja VSIA "Autotransporta direkcija" saņemtā zaudējumu kompensācija 1,071 miljons eiro par 2016.gadu, jo nesaņemtā zaudējumu atlīdzība no sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas 2016.gadā peļņas vai zaudējumu aprēķina ieņēmumos netika atzīta.

Vadība minēja, ka pērn "Nordeka" turpināja Latvijas Starptautiskās skolas skolēnu pārvadāšanas pakalpojumus 2017./2018. mācību gadā, kā arī jau desmito sezonu turpināja nodrošināt transporta pakalpojumus hokeja komandām "Rīgas Dinamo" un "HK Rīga" Kontinentālāks hokeja līgas un Jaunatnes hokeja līgas čempionātu laikā. Tāpat kompānija turpināja pasažieru pārvadājumus pēc pasūtījuma.

"Nordeka" vadības ziņojumā sacīts, ka sabiedriskā transporta pakalpojuma kvalitātes nodrošināšanai, iegādāti seši mazlietoti un viens jauns autobuss, kas pozitīvi ietekmēja autobusu parka tehnisko stāvokli kopumā un palielināja konkurētspēju citu pasažieru pārvadājumu projektu realizācijā.

Savukārt kompānijas attīstība 2018.gadā būs atkarīga no iekšzemes pasažieru pārvadājumu līgumu nosacījumu pilnīgas vai daļējas izpildes, tai skaitā arī no pasūtītāja puses un iepriekš noslēgtiem iepirkuma līgumiem par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutos.

"Nordeka" reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 2,669 miljoni eiro.

2016.gadā kompānija strādāja ar 12,969 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,6% mazāk nekā 2015.gadā, bet pretēji iepriekšējā gada peļņai kompānijas zaudējumi bija 368 182 eiro.

"Nordeka" pamatdarbība ir pasažieru pārvadājumi starppilsētu nozīmes maršrutos.