Aptauja: 39% Latvijas iedzīvotāju, ceļojot ar autobusu, labprāt dodas uz Tallinu

Rīga, 6.jūl., LETA. Vairāk nekā trešdaļa jeb 39% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viņu Baltijas valstu iecienītākais galamērķis, ceļojot ar autobusu, ir Tallina, liecina pētījumu kompānijas "Norstat Latvija" un starptautiskā autobusu pārvadātāja "Lux Express" veiktā aptauja.

Savukārt 33% aptaujāto norādīja, ka labprāt dodas uz Viļņu, uz Tartu - 10%, bet uz Pērnavu - 8%.

Tostarp iedzīvotāji jautāti par to, kādas ērtības iedzīvotājiem ir svarīgas, ceļojot ar autobusu, 70% aptaujāto visvairāk novērtē ērtus sēdekļus, 58% respondentu svarīga ir laba ventilācija. Puse jeb 50% aptaujāto uzsvēra, ka viņiem ir būtiska ātra nokļūšana galamērķī, bet 49% aptaujāto atzina, ka svarīga ir personīgā telpa - lielāks attālums starp sēdekļiem.

"Lux Ekspress" Latvijas valdes loceklis Krišjānis Reķis sacīja, ka viņu mērķis ir mazināt stereotipus par to, ka robežu šķērsošana ar autobusu nozīmē arī ilgstošu sēdēšanu šaurā vietā un uz neērta krēsla, bez pietiekamas vietas kājām, kā arī bez gaisa kondicioniera. "Gribam, lai Latvijas iedzīvotājiem ceļošana ar autobusu saistās ar komfortu un pozitīvu ceļošanas pieredzi, tādēļ arvien vairāk cilvēkiem rastos vēlme apmeklēt Baltijas valstu galvaspilsētas," norādīja Reķis.

"Norstat Latvija" iedzīvotāju aptauja veikta 2018.gada jūnijā, aptaujājot 887 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Kā ziņots, "Lux Express Latvia" 2017.gadā strādāja ar 1,862 miljonu eiro apgrozījumu un 528 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

SIA "Lux Express Latvia" dibināta 1994.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 193 404 eiro. Uzņēmums pieder Igaunijā reģistrētajai kompānijai "Lux Express Estonia".

"Lux Express Group" ir starptautisko reisu operators, kas piedāvā pakalpojumus Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Krievijā, Polijā, Ungārijā, Somijā, Čehijā, Slovākijā, Austrijā, Baltkrievijā un Vācijā.