Latvijas Interneta asociācijas biedru lokam pievienojies "Telenet"

Rīga, 5.jūl., LETA. Latvijas Interneta asociācijai pievienojies jauns biedrs - televīzijas un interneta pakalpojumu sniedzējs "Telenet", aģentūru LETA informēja Latvijas Interneta asociācijas sabiedrisko attiecību konsultants Kaspars Līcītis.

"Telenet" ir Latvijas uzņēmums, kas, nodrošinot interneta un televīzijas pakalpojumus Rīgas iedzīvotājiem, kā arī elektronisko sakaru un datu centra pakalpojumus uzņēmumu un valsts institūcijām. Uzņēmums darbojas kopš 2003.gada.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Telenet" pērn strādāja ar 1,127 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās 3,5 reizes un bija 13 297 eiro.

Kompānijas kapitāla 50% pieder Krievijas pilsonim Mihailam Moraram, kapitāla 40% pieder Latvijas pilsonim Dimitrijam Kominam, bet kapitāla 10% pieder Sergejam Bondaram.

Latvijas Interneta asociācija dibināta 2000.gadā kā sabiedriska organizācija. Par tās galveno mērķi ir izvirzīta plaši pieejamas interneta vides nostiprināšana, attīstība un popularizēšana Latvijā. Asociācija nodrošina organizācijas biedrus ar informāciju par interneta attīstības tendencēm un tehnoloģiskajām aktualitātēm, kā arī sekmē viņu darbības kvalitatīvu izaugsmi, veicinot sadarbību biedru vidū, uzlabojot koleģialitāti, veidojot nozares informatīvo bāzi un pārstāvot organizācijas biedrus Latvijā un ārpus tās.

Asociācija apvieno interneta pakalpojumu sniedzējus, programmnodrošinājuma izstrādes uzņēmumus, e-komercijas uzņēmumus, konsultāciju firmas, aparatūras un viedo tehnoloģiju izplatītājus. Tostarp asociācijas biedri ir mobilo sakaru operatori "Latvijas mobilais telefons" un "Bite Latvia", telekomunikācijas uzņēmumi "Lattelecom", "Baltcom" un "Telia Latvija", kā arī datortehnikas tirgotās "Digitālās ekonomikas attīstības centrs" un citi.