"Lameko Impex" apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 16,5%

Rīga, 4.jūl., LETA. Zāģmateriālu eksportētāja un laku, līmju, kā arī abrazīvo materiālu vairumtirgotāja SIA "Lameko Impex" pagājušajā gadā strādāja ar 23,535 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 2,7 reizes - līdz 21 024 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka no kompānijas kopējā apgrozījuma 99% bija zāģmateriāli un to izstrādājumi, bet 1% bija apdares materiāli un sniegtie pakalpojumi.

Pērn kompānija iepirka zāģmateriālus no 20 uzņēmumiem un kopumā pārdeva 90 000 kubikmetru koksnes, no kuriem 85 000 kubikmetru pārdoti eksportā. Lielākais kokmateriālu piegādātājs bija kompānijas meitasuzņēmums SIA "Smiltene Impex".

Kompānijas vadība informē, ka plānots turpināt finansiāli atbalstīt meitasuzņēmumus - SIA "Smiltene Impex" un SIA "Silva Services and Logistics''. Kompānija turpinās iekarot Tuvo Austrumu un Austrumāzijas tirgus, nostiprinoties tajos ar augstvērtīgiem un kvalitatīviem produktiem, kas būtiski nostiprinās kompānijas pozīcijas konkurences apstākļos.

2016.gadā "Lameko Impex" apgrozījums bija 20,197 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 64,6% un bija 57 735 eiro.

"Lameko Impex" darbības virzieni ir zāģmateriālu un tālākās pārstrādes produktu eksports, kā arī laku, līmju un abrazīvo materiālu vairumtirdzniecība.

Uzņēmums reģistrēts 1994.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2,2 miljoni eiro. "Lameko Impex" vienīgais īpašnieks ir Vācijas kompānija "Baltika Holzindustrie GmbH".