"Cinamon" kinoteātru ķēde kļuvusi par Starptautiskās kinoteātru apvienības locekli

Rīga, 3.jūl., LETA. "Cinamon" kinoteātru ķēde kļuvusi par Starptautiskās kinoteātru apvienības (Union Internationale des Cinemas/ International Union of Cinemas (UNIC)) locekli, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

"Cinamon" par apvienības locekli ievēlēta nesen Barselonā notikušajā kino pasaules "CineEurope" tikšanās laikā. UNIC mērķis ir popularizēt Eiropas kino kultūru, sociālo un ekonomisko uzņēmējdarbību.

UNIC 37 Eiropas teritorijās apvieno kino aģentūras, apvienības un galvenās Eiropas kinoteātru ķēdes. Savienības uzdevums ir pārstāvēt Eiropas kinofilmas jomas uzņēmējus saistībā ar tiem aktuālajiem likumu jautājumiem, kā arī aizstāvēt vērtīgas un mūsdienīgas kinematogrāfijas kultūras saglabāšanu.

"Cinamon" valdes priekšsēdētāja Tatjana Tolstaja atzīmēja, ka kļūšana par apvienības locekli jebkurai kinoteātru ķēdei ir būtisks atskaites punkts. "Mēs godam izturējām pārbaudes laika gadu, pierādījām sevi un tagad esam pirmā neatkarīgā kinoteātru ķēde Baltijā, kurai ir piešķirts šis gods," sacīja Tolstaja.

Vienlaikus "Cinamon" informēja, ka tuvākajā laikā Baltijas valstīs paredzēts īstenot vairākus kinoteātru renovācijas projektus. Nesen Tartu esošajā tirdzniecības centrā "Tasku" tika atvērts renovēts "Cinamon" daudzzāļu kinoteātris, kura rekonstrukcijā ieguldīti gandrīz divi miljoni eiro. Kinoteātru renovācijas projektu "Cinamon" paredz turpināt rudenī, atverot jaunus "Cinamon" daudzzāļu kinoteātru Tallinā "T1" centrā un Helsinkos "Red" izklaides centrā, ar 11 ekrāniem reģionā paplašinot "Cinamon" kinoteātru ķēdi. Tāpat pēc gada Somijas pilsētas Pasilas tirdzniecības centrā "Tripla" tiks atvērts jauns kinoteātris. Vienlaikus tuvākajā laikā paredzēta renovācija Rīgas un Kauņas kinoteātru 13 zālēm.

"Cinamon" ir 2005.gadā dibināta Igaunijas kinoteātru ķēde, kuras centrālais ofiss atrodas Tallinā. "Cinamon" patlaban ietilpst septiņi kinoteātri ar 34 zālēm. "Cinamon" nodrošina darbu gandrīz simts cilvēkiem.

"Cinamon" 2016.gadā kopumā Baltijas valstīs apkalpoja 1,25 miljonus apmeklētāju. Uzņēmuma apgrozījums 2016.gadā bija 8,6 miljoni eiro, kas ir par 7% vairāk nekā gadu iepriekš.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", SIA "Cinamon Operations Latvia", kas Latvijā pārvalda tirdzniecības centrā "Alfa" esošo "Cinamon" kinoteātri, dibināta 2006.gadā. Tās pamatkapitāls ir 32 148 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Igaunijā reģistrētā "Cinamon Holding OU". "Cinamon Operations Latvia" apgrozījums 2017.gadā bija 2,734 miljoni eiro, bet zaudējumi - 389 991 eiro.